Πολιτική

Ακυρώθηκε η απόφαση για τοποθέτηση στήλης κατά της συμφωνίας των Πρεσπών στο Διοικητήριο Δράμας

Με ομόφωνη απόφαση της επιτροπής της Αποκεντρωμένης Διοίκησης ακυρώθηκε η απόφαση της περιφερειακής επιτροπής Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης για τοποθέτηση αναθηματικής στήλης κατά της συμφωνίας των Πρεσπών στον προαύλιο χώρο του Διοικητηρίου Δράμας.

Το θέμα τέθηκε μετά από αίτημα της περιφερειακής παράταξης «Ανεξάρτητη Ενωτική Πρωτοβουλία» με επικεφαλής τον κ. Στέργιο Ηλιόπουλο, ο οποίος σε δηλώσεις του τόνισε ότι η παράταξη του έπραξε πατριωτικά και «έβγαλε από μεγάλους μπελάδες της Περιφερειακή Αρχή».

Σημείωσε δε ότι η κίνηση αυτή του κ. Τοψίδη είχε ως στόχο της, την εξόφληση γραμματίων απέναντι σε ακροδεξιές οργανώσεις και άτομα που είχε στον συνδυασμό του, χωρίς να σκεφτεί τη ζημιά που προκαλεί στην εξωτερική πολιτική της χώρας.

 Στέργιος Ηλιόπουλος: Ο εθνικισμός και η πατριδολαγνεία δεν συνιστούν φιλοπατρία

«Όταν στηρίζεις ολόκληρη την εξωτερική πολιτική της χώρας στην εφαρμογή του διεθνούς δικαίου, δεν μπορεί ταυτόχρονα να είσαι και καταπατητής του διεθνούς δικαίου.

Δεν μπορεί ο πρωθυπουργός της χώρας να ζητά να εφαρμοστεί η συνθήκη των Πρεσπών και να ονομάζουν οι Bορειομακεδόνες τη χώρα τους «Βόρεια Μακεδονία» και όχι «Μακεδονία» και ταυτόχρονα να θέλεις να καταργηθεί η συνθήκη, δηλαδή να αποκαλείται η Βόρεια Μακεδονία, σκέτα Μακεδονία όπως συνέβαινε πριν.

Ο εθνικισμός και η πατριδολαγνεία δεν συνιστούν φιλοπατρία» αναφέρει χαρακτηριστικά ο κ. Ηλιόπουλος σε ανάρτηση του στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης.