Κοινωνία

Αστυνομικοί Δράμας: κ. Πρωθυπουργέ σας επιστρέφουμε τη «γενναία αύξηση»

Με σκωπτικό ύφος το Σωματείο Αστυνομικών Υπαλλήλων Νομού Δράμας σχολιάζει σε ανακοίνωση του, τις εξαγγελίες του πρωθυπουργού που αφορούν τον επαγγελματικό κλάδο των αστυνομικών και κυρίως την αύξηση του 20% στην αποζημίωση της νυχτερινής εργασίας τους.

Εκφράζουν εκτός από έκπληξη, αγανάκτηση και οργή και σημειώνουν ότι η αύξηση αυτή που παρουσιάζεται τεχνηέντως μεγάλη και ικανοποιητική, ανέρχεται σε 55 λεπτά του ευρώ (μεικτά), της ωριαίας απασχόλησης.

«Επιστρέφουμε λοιπόν τη «γενναία αύξηση» που τόσο απλόχερα μας προσφέρατε, γιατί η αξιοπρέπεια και ο αυτοσεβασμός είναι αρετές που τουλάχιστον εμείς ακόμη τις διατηρούμε» τονίζουν χαρακτηριστικά στην ανακοίνωση τους.

Η ανακοίνωση του Σωματείου Αστυνομικών Υπαλλήλων Ν. Δράμας

Οι πρόσφατες εξαγγελίες του κ. Πρωθυπουργού, μας εξέπληξαν, μας απογοήτευσαν, μα κυρίως μας εξόργισαν.

Αυτό όμως που μας θυμώνει περισσότερο είναι ότι αυτή η αύξηση του 20% στην αποζημίωση της νυχτερινής εργασίας μας, παρουσιάζεται τεχνηέντως με τρόπο που στα αυτιά του απλού πολίτη φαντάζει μεγάλη και ικανοποιητική.

Αυτό λοιπόν που θα έπρεπε να γνωρίζουν όλοι είναι ότι η αύξηση αυτή ανέρχεται σε 55 λεπτά του ευρώ (μεικτά), της ωριαίας απασχόλησης.

Αστυνομία χωρίς νυχτερινή εργασία δεν λογίζεται. Επιλογή να μην εργαστείς βράδυ δεν υπάρχει. Κατά συνέπεια δούλευε, κινδύνευε, πάλεψε και έχει ο Θεός.

Γιατί η Κυβέρνηση σίγουρα δεν έχει ή τουλάχιστον δεν έχει για σένα.

Η ειδική δε αναφορά του κ. Πρωθυπουργού ότι για την «αύξηση» αυτή η οποία είναι «μικρή ασφαλώς για την προσφορά μας» εξαντλήθηκαν όλα τα δημοσιονομικά περιθώρια μεταφράζεται με έναν και μόνο τρόπο:

Η επόμενη κίνηση θα αργήσει και αν θα επιχειρηθεί θα επιχειρηθεί προεκλογικά, ως είθισται στην Ελλάδα.

Κατά τα λοιπά σιωπή…

Για τη θέσπιση της επικινδυνότητας της εργασίας μας ΤΙΠΟΤΑ.

Για την αύξηση της πέραν του πενθημέρου αποζημίωσης ΤΙΠΟΤΑ.

Για την επαναφορά των δώρων που λαμβάνονται κανονικά στον ιδιωτικό τομέα ΤΙΠΟΤΑ.

Γνωρίζει άραγε η Πολιτεία και η κοινωνία ότι οι απολαβές ενός ένστολου, σε περίπτωση που αυτός δεν εργαστεί σε νυχτερινή βάρδια και πέραν του πενθημέρου, δεν επαρκούν ούτε για τα βασικά;

Γνωρίζει άραγε η κοινωνία ότι οι ένστολοι κατά το 1/3 του υπηρεσιακού τους βίου βρίσκονται μακριά από τις πατρίδες τους και αναγκάζονται να νοικιάζουν σπίτια, χωρίς να λαμβάνουν καμία βοήθεια γι’ αυτό;

Οι ένστολοι γνωρίζουν καλά ότι στα δύσκολα στάθηκαν στην πρώτη γραμμή για την πατρίδα και θα ξανασταθούν, άσχετα αν αυτή ΔΕΝ βρίσκεται δίπλα τους.

Ότι είναι αυτοί που μετρούν εκατοντάδες νεκρούς.

Ότι μάχονται νυχθημερόν για το καλό της κοινωνίας και για την προστασία του πολίτη ακριβώς γιατί εκείνοι σέβονται ακόμη το εθνόσημο στο οποίο ορκίστηκαν.

Η αξία της ζωή μας κ. Πρωθυπουργέ δεν μπορεί να κοστολογηθεί από κανέναν.

Επιστρέφουμε λοιπόν τη «γενναία αύξηση» που τόσο απλόχερα μας προσφέρατε, γιατί η αξιοπρέπεια και ο αυτοσεβασμός είναι αρετές που τουλάχιστον εμείς ακόμη τις διατηρούμε.

Μέχρι τις επόμενες λοιπόν «προσωπικές φροντίδες σας» για την αναγνώριση της προσφορά μας και τα μέτρα που από σήμερα διαρρέουν στο διαδίκτυο για τις αυξήσεις στο μισθό μας, φέρτε μας ένα σύννεφο να πέσουμε.

Η Πρόεδρος

Ζαχοπούλου Μαρία

Ο Γεν. Γραμματέας

Δολδούρας Κωνσταντίνος