Κοινωνία

«Γόρδιος Δεσμός» η Λαϊκή Αγορά Δράμας – Οι απόψεις όλων των εμπλεκομένων

Απαντήσεις στο μεγάλο θέμα της ενδεχόμενης αλλαγής ημέρας διεξαγωγής της Λαϊκής Αγοράς Δράμας – από Πέμπτη σε Σάββατο – έδωσε σε συνέντευξη της στον ALPHA NEWS 95,5 η πρόεδρος του σωματείου μικροπωλητών Βούλα Παπαδοπούλου.

Τόνισε ότι το σωματείο τους, αναγκάστηκε να καταθέσει την πρόταση αυτή προκειμένου να βρεθεί λύση στο πρόβλημα που υφίσταται.

Βούλα Παπαδοπούλου: Δεν τρελαθήκαμε ξαφνικά και είπαμε να αλλάξει ημέρα η λαϊκή Αγορά

«Δεν τρελαθήκαμε ξαφνικά και είπαμε να αλλάξει ημέρα η λαϊκή Αγορά. Καταθέσαμε και άλλες προτάσεις για να βοηθήσουμε στην καλύτερη διεξαγωγή της και η πρόταση αυτή για το Σάββατο ήταν η τελευταία που κάναμε, μήπως και βρεθεί λύση» ανέφερε η κα Παπαδοπούλου και σημείωσε ότι το Σάββατο είναι η μοναδική ημέρα όπου η Λαϊκή μπορεί να λειτουργήσει χωρίς να υπάρχει το τεράστιο κενό στην οδό Χελμού, λόγω της εισόδου του παιδικού σταθμού.

Όπως είπε, πάνω από 70 μικροπωλητές αντιμετωπίζουν πρόβλημα λόγω του κενού αυτού, με αποτέλεσμα να μην μπορούν να βγάλουν το μεροκάματο τους.

Ανέφερε πως με την μεταφορά των παραγωγών στην Χελμού άλλαξαν τα δεδομένα, τοποθετήθηκαν οι πάγκοι τους στην αρχή της Λαϊκής και οι μικροπωλητές ξεκινούν μετά το κενό του παιδικού σταθμού.

Εξάλλου σημείωσε ότι και οι καταναλωτές διαμαρτύρονται γιατί η λαϊκή αγορά έχει μεγαλώσει πολύ και έχει γίνει κουραστική.

Η συνέντευξη της Προέδρου του Σωματείου Μικροπωλητών Βούλας Παπαδοπούλου στον ALPHA NEWS 95,5:

Αντιδήμαρχος Δράμας Βαγγέλης Πυργιλής: Υπάρχει πρόβλημα – θα θέσουμε το θέμα σε διαβούλευση

Παραδέχτηκε ότι υπάρχει πρόβλημα στην Λαϊκή Αγορά της Δράμας και ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Βαγγέλης Πυργιλής.

Είπε σε συνέντευξη του ότι όντως το μεγάλο κενό που έχει δημιουργηθεί μπροστά από τον παιδικό σταθμό στην οδό Χελμού δημιουργεί προβλήματα και στους μικροπωλητές και στους καταναλωτές, αλλά δεν μπορεί να γίνει αλλιώς λόγω της αυστηρής και δίκαιης νομοθεσίας.

Τόνισε λοιπόν ότι αναζητάτε λύση από την δημοτική αρχή, λαμβάνονται υπόψιν όλες οι προτάσεις που έχουν κατατεθεί και ανακοίνωσε ότι ο Δήμος Δράμας θα θέσει το θέμα σε δημόσια διαβούλευση, προκειμένου να κατατεθεί και η άποψη των καταναλωτών.

Η συνέντευξη του αντιδημάρχου Δράμας Βαγγέλη Πυργιλή στον ALPHA NEWS 95,5:

 

Βασίλης Χρυσοστομίδης: Δεν συμφωνούμε με το Σάββατο – Να βρεί λύση ο Δήμος

Κάθετα αντίθετος με ενδεχόμενη αλλαγή ημέρας στη Λαϊκή Αγορά της Δράμας ήταν σε συνέντευξη του στον ALPHA NEWS 95,5 ο πρόεδρος του σωματείου παραγωγών Βασίλης Χρυσοστομίδης.

Όπως είπε, ο Δήμος Δράμας γνώριζε για το κενό που υπάρχει μπροστά από τον παιδικό σταθμό, όταν μετέφερε τους παραγωγούς στην οδό Χελμού και έπρεπε ήδη να είχε διευθετήσει από πριν το ζήτημα.

«Τώρα οφείλει να δώσει λύση χωρίς να αλλάξει την ημέρα».

Σημείωσε μάλιστα ότι αν αλλάξει η ημέρα της Λαϊκής, πολλοί συνάδελφοι του θα χάσουν τη δουλειά τους από την συμμετοχή τους σε άλλες Λαϊκές αγορές την ημέρα του Σαββάτου.

Όσο δε για τους Καβαλιώτες παραγωγούς που συμμετέχουν στη λαϊκή της Δράμας ανέφερε ότι είναι άδικο να βάλουν κάποιοι εναντίον τους, δεδομένου ότι και πολλοί Δραμινοί συμμετέχουν σε Λαϊκές αγορές του γειτονικού νομού.

Η συνέντευξη του προέδρου του Σωματείου Παραγωγών Βασίλη Χρυσοστομίδη στον ALPHA NEWS 95,5: