Πολιτική

Γ. Παπαεμμανουήλ: “Με εξώδικα προσπαθούν να με φιμώσουν ο Μουρβετίδης και η παρέα του”

Για προσπάθεια φίμωσης του, κατηγορεί τον αντιπεριφερειάρχη Δράμας Μιχάλη Μουρβετίδη, ο περιφερειακός σύμβουλος Γρηγόρης Παπαεμμανουήλ.

Σε συνέντευξη του ανέφερε ότι του έστειλε εξώδικο με το οποίο τον κάλεσε να ανακαλέσει δηλώσεις του σχετικά με το πάρτι που στήθηκε φέτος από τους διοικούντες την Αντιπεριφέρεια Δράμας σχετικά με τη ΔΡΑΜΟΙΝΟΓΝΩΣΙΑ 2024.

«Αυτού του είδους οι τακτικές όχι μόνο δε με φοβίζουν αλλά μου δίνουν δύναμη να συνεχίσω. Αυτού του είδους οι χουντικές πρακτικές μας γυρίζουν πολλά χρόνια πίσω» αναφέρει χαρακτηριστικά ο κ. Παπαεμμανουήλ.

Ο  Περιφερειακός Σύμβουλος της ΠΕ Δράμας Γρηγόρης Παπαεμμανουήλ, δήλωσε χαρακτηριστικά τα εξής:

«Λίγο πριν τον Δεκαπενταύγουστο έλαβα από τον Χωρικό Αντιπεριφερειάρχη Δράμας Μιχάλη Μουρβετίδη, εξώδικο το οποίο με καλούσε να ανακαλέσω δηλώσεις μου σχετικά με το πάρτι που στήθηκε φέτος από τους διοικούντες την Αντιπεριφέρεια Δράμας σχετικά με τη ΔΡΑΜΟΙΝΟΓΝΩΣΙΑ 2024. Με καλούσε μάλιστα μέσω του εξώδικου να κάνω δήλωση μεταμέλειας και να ζητήσω -ΑΚΟΥΣΟΝ ΑΚΟΥΣΟΝ- συγνώμη, ειδάλλως θα μου έκανε μήνυση. Ήταν μάλιστα τέτοια η πολιτική αφέλεια του κυρίου Μουρβετίδη, που ταυτίστηκε με τα επιχειρηματικά οικονομικά συμφέροντα του αναδόχου με απευθείας ανάθεση 60.000 ευρώ της φετινής ΔΡΑΜΟΙΝΟΓΝΩΣΙΑΣ, καθώς την ίδια ημέρα και την ίδια ώρα, έλαβα πανομοιότυπο εξώδικο με τα ίδια ακριβώς λόγια και απειλές από τον ανάδοχο της φετινής ΔΡΑΜΟΙΝΟΓΝΩΣΙΑΣ.

Τζάμπα κόπος. Θα συνεχίσω να ασκώ αντιπολίτευση όπως μου επιβάλλει ο θεσμικός μου ρόλος»

Τους προκαλώ και τους δυο, αν δεν το έχουν κάνει μέχρι αυτή τη στιγμή, να το κάνουν τώρα. Αυτού του είδους οι τακτικές όχι μόνο δε με φοβίζουν αλλά μου δίνουν δύναμη να συνεχίσω. Αυτού του είδους οι χουντικές πρακτικές μας γυρίζουν πολλά χρόνια πίσω και δείχνουν ότι δεν κάνουν όλοι για υψηλές θέσεις ευθύνης που η άσκηση κριτικής και η αντιπολίτευση είναι στοιχεία αδιαπραγμάτευτα στη δημοκρατία.

Σας θυμίζω εδώ, την οξεία και πολλές φορές άδικη κριτική που δέχτηκα ως Αντιπεριφερειάρχης Δράμας από στελέχη της παράταξης Τοψίδη αλλά και από τον ίδιο το σημερινό Περιφερειάρχη, και ουδέποτε ποινικοποίησα την πολιτική ζωή του τόπου. Όσοι δεν αντέχουν την κριτική να πάνε στο σπίτι τους»

Στη συνέχεια ο Γρηγόρης Παπαεμμανουήλ αναφέρθηκε στο θέμα που προέκυψε στην τελευταία συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου σχετικά με το ψήφισμα για το νοσοκομείο της Δράμας.

Χαρακτηριστικά δήλωσε:

« Στα μεγάλα ζητήματα της Δράμας πρέπει ΟΛΟΙ να είμαστε ενωμένοι πέρα από κομματικές, παραταξιακές και ιδεολογικές διαφορές και αντιπαλότητες!

Στη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου της Τετάρτης 25 Σεπτεμβρίου 2024, οι δραμινοί Περιφερειακοί Σύμβουλοι της παράταξης Τοψίδη (Μουρβετίδης, Πατακάκης, Παναγιωτίδης, Κόντος), ψήφισαν «ΟΧΙ» στο θέμα του ψηφίσματος για το Νοσοκομείο της Δράμας που υπογράφουν 20 φορείς και 1650 πολίτες της Δράμας, και που έφεραν προς συζήτηση στη συνεδρίαση οι συνάδελφοι Ηλιόπουλος και Καγκελίδης. Σαφώς και ψήφισα «ΝΑΙ» όπως και όλοι οι συνάδελφοί μου της παράταξης Μέτιου, αλλά δυστυχώς το θέμα δεν πέρασε γιατί ήμασταν μειοψηφία.

Κρίμα για τους δραμινούς συναδέλφους της συμπολίτευσης

Δε στέκομαι στα όσα αυταρχικά και υποτιμητικά ξεστόμισε ο σημερινός Περιφερειάρχης ΑΜΘ για το πρόσωπό μου και για άλλους συναδέλφους. Όλοι κρινόμαστε από τα λόγια και τις πράξεις μας. Είναι απαράδεκτο και υποκριτικό, στο πλαίσιο μιας ανούσιας «κομματικής πειθαρχίας» να μην μπορούμε να υψώσουμε το πολιτικό μας ανάστημα για τα συμφέροντα του τόπου μας. Κρίμα για τους δραμινούς συναδέλφους της συμπολίτευσης, εκ των οποίων μάλιστα ο ένας ήταν και γιατρός στο νοσοκομείο, που έχασαν μια ευκαιρία να δείξουν έμπρακτα και ουσιαστικά ότι δεν τους ενδιαφέρει η θεσούλα και η αντιμισθία, αλλά συμπαραστέκονται στο φλέγον αυτό θέμα που απασχολεί ολόκληρη τη δραμινή κοινωνία!

Θέλω να θυμίσω τη στάση μου ενάντια μάλιστα στην παράταξή μου, για το θέμα της χάραξης της σιδηροδρομικής Εγνατίας (Απρίλιος 2021) και το θέμα του Τελωνείου (Οκτώβριος 2020). Αν προσέξει κάποιος τις ημερομηνίες, θα δει ότι η αντίθετη στάση μου εκφράστηκε δημόσια και δια της αρνητικής ψήφου μου στο Περιφερειακό Συμβούλιο πριν γίνω Αντιπεριφερειάρχης Δράμας, χωρίς να φοβηθώ ενδεχόμενες συνέπειες από τη μη κομματική μου πειθαρχία!

Αυτά προς υπενθύμιση και ενημέρωση!

Στόχος μου πάντα ήταν, είναι και θα είναι η προάσπιση των συμφερόντων της Δράμας και των Δραμινών με όσες δυνάμεις και γνώσεις διαθέτω».

Ύποπτα και τραγελαφικά όσα συμβαίνουν στις συνεδριάσεις της Περιφερειακής(πρώην Οικονομικής) Επιτροπής

Τέλος, ο Γρηγόρης Παπαεμμανουήλ, έκανε ειδική αναφορά στα όσα ύποπτα και τραγελαφικά συμβαίνουν στις συνεδριάσεις της Περιφερειακής(πρώην Οικονομικής) Επιτροπής.

Ανέφερε μάλιστα το Φεστιβάλ VIA EGNATIA που πήρε αύξηση 10.000 (25 από 15) ευρώ χωρίς να έχει προστεθεί κάποια επιπλέον δράση, και τις εργασίες αποκατάστασης των σιδερένιων κιγκλιδωμάτων στη νησίδα του Αγίου Αθανασίου ύψους 18.000 ευρώ χωρίς να υπάρχει εισήγηση από τη Διεύθυνση Τεχνικών Έργων της ΠΕ Δράμας.

ΥΓ. Τα σιδερένια κιγκλιδώματα στη νησίδα του Αγίου Αθανασίου ΔΕ ΧΡΕΙΑΖΟΝΤΑΙ αντικατάσταση. Είναι όλα γερά και φρεσκοβαμμένα! Σας προκαλώ να κάνετε επιτόπιο ρεπορτάζ!