Κοινωνία

Δήμαρχος Δράμας: Μόνο ως σκέψη η διαξαγωγή της Λαικής Αγοράς το Σάββατο – Τί είπε για το στρατόπεδο Ανδρικάκη

Στον αέρα φαίνεται ότι είναι η υπόθεση της αξιοποίησης του στρατοπέδου Ανδρικάκη στη Δράμα και η μετατροπή του σε κόμβο οπτικοακουστικών μέσων.

Σε δήλωση του ο Δήμαρχος Δράμας Γιώργος Παπαδόπουλος ανέφερε πως ο χώρος του στρατοπέδου δεν έχει παραχωρηθεί ακόμη από την Εταιρεία Ακινήτων Δημοσίου στον Δήμο Δράμας, παρά τα όσα έλεγε η προηγούμενη Δημοτική αρχή και πως την συγκεκριμένη περίοδο, ο Δήμος Δράμας κινείται στην κατεύθυνση αυτή προκειμένου να ξεμπλοκαριστεί η υπόθεση και να τρέξει το συγκεκριμένο έργο.

Για τον λόγο αυτό θα πραγματοποιηθεί στο πρώτο δεκαήμερο του Ιουλίου, ημερίδα στη Δράμα, με την συμμετοχή της  ίδιας της Υπουργού Πολιτισμού κας Μενδώνη.

Μέσα στο 2025 η ανάπλαση της 19ης Μαΐου

Ο Δήμαρχος Δράμας ξεκαθάρισε ότι η ανάπλαση της 19ης Μαΐου, προκειμένου να φιλοξενήσει την Λαϊκή Αγορά, θα πραγματοποιηθεί εντός του 2025, είτε εξασφαλιστεί η χρηματοδότηση είτε όχι.

Είπε ότι γίνονται κινήσεις προκειμένου να βρεθούν τα χρήματα αλλά στην περίπτωση που αυτές δεν καρποφορήσουν, ο Δήμος Δράμας είναι αποφασισμένος να υλοποιήσει από μόνος του το έργο.

Μόνο ως σκέψη η διαξαγωγή της Λαικής Αγοράς το Σάββατο

Σημείωσε ότι ο χώρος αρκεί για όλους τους Δραμινούς παραγωγούς και μικροπωλητές, οι οποίοι έχουν προτεραιότητα στην συμμετοχή στην Λαϊκή Αγορά της Δράμας και απαντώντας στο ερώτημα αν υπάρχει περίπτωση να αλλάξει ημέρα και να διεξάγεται Σάββατο αντί της Πέμπτης, είπε πως υπάρχει μια τέτοια σκέψη αλλά δεν πρόκειται να αποφασιστεί τίποτε, αν δεν υπάρξει δημόσια διαβούλευση και συμφωνία από όλους τους εμπλεκόμενους φορείς.