Ο Διαγωνισμός Γευσιγνωσίας Ερασιτεχνικών Οίνων και Αποσταγμάτων αποτελεί πλέον θεσμό για τη Δράμα.
Πραγματοποιήθηκε και φέτος, για 18η χρονιά, με τίτλο «Οινογευσία 2025», το Σάββατο 29 Μαρτίου στο Ξενοδοχείο Κούρος της Δράμας.
Πρόκειται για τον μοναδικό διαγωνισμό αυτού του είδους, στην Ελλάδα. Φέτος οι συμμετοχές έφτασαν τις 130. Πενήντα από την Δράμα, πενήντα από όλη την Ελλάδα και τριάντα συμμετοχές από την Βουλγαρία.
Οι κριτές στον φετινό διαγωνισμό ήταν 24 συνολικά, όλοι τους πιστοποιημένοι.
Η διαγωνιστική διαδικασία ξεκίνησε στις 12 το μεσημέρι και διήρκησε μέχρι το απόγευμα.
Όπως ανέφεραν διοργανωτές και γευσιγνώστες, συμμετείχαν και φέτος ερασιτέχνες οινοποιοί με εξαιρετικά κρασιά και αποστάγματα.
Η προετοιμασία της διοργάνωση ξεκίνησε αρκετό καιρό πριν, με τις δηλώσεις συμμετοχών και την συγκέντρωση των διαγωνιζόμενων δειγμάτων σε τέσσερις κατηγορίες κρασιών( Λευκοί – Ροζέ, Ερυθροί φρέσκοι οίνοι του 2024 και Ερυθροί παλαιωμένοι(προγενέστεροιτου2024) και τρεις, στις κατηγορίες Αποσταγμάτων( Σκέτα, Αρωματικά και Παλαιωμένα).
Δηλώσεις διοργανωτών και κριτών