Πολιτισμός

Δωμάτια για φοιτητές στη Δράμα

Έχει ήδη ξεκινήσει διαδικασία ώστε να ενοικιαστούν για πρώτη φορά στη Δράμα δωμάτια για φοιτητές.

Όπως ενημερώνει ο βουλευτής Δράμας της Ν.Δ. Δημήτρης Κυριαζίδης, εγκρίθηκε το αίτημα του Πανεπιστημίου προς το Ινστιτούτο Νεολαίας και Διά Βίου Μάθησης και θα προκηρυχθεί εντός του μηνός διαγωνισμός, προκειμένου να μισθώσει ως Ίδρυμα 40 δωμάτια στην πόλη της Δράμας, κυρίως σε ξενοδοχεία, ώστε να καλυφθούν στεγαστικές ανάγκες των φοιτητών από τον επόμενο Οκτώβριο.

500.000 ευρώ για επισκευές και συντήρηση κτιρίων Δράμας

Παράλληλα εγκρίθηκε αίτημα του Δ.Π.Θ. από το Υ.ΠΑΙ.Θ.Α. μέσω έκδοσης πρόσκλησης χρηματοδότησης ύψους 500.000 ευρώ για στεγανοποιήσεις δωματίων πτέρυγας Ε και τμήματος πτέρυγας Δ χρωματισμούς, επισκευές και συντήρηση εγκαταστάσεων ύδρευσης και θέρμανσης κτιρίων Δράμας.

Ως λαός λησμονούμε εύκολα – επι ΣΥΡΙΖΑ μεταφέρθηκε η έδρα της Σχολής Αρχιτεκτονικής Τοπίου στις Σέρρες 

Σε ανακοίνωση του ο βουλευτής Δράμας Δημήτρης Κυριαζίδης αναφέρει μεταξύ άλλων σε ανακοίνωση του:

«Επειδή, ως λαός λησμονούμε εύκολα, είναι αναγκαία η επαναφορά στη μνήμη μας της πορείας των σχολών του τόπου μας, με την απώλεια της Σχολής Αρχιτεκτονικής Τοπίου, κατά την διακυβέρνηση της χώρας από τον ΣΥΡΙΖΑ, που μεταφέρθηκε η έδρα της στις Σέρρες και την ένταξη των μέχρι πρότινος Σχολών Οινολογίας και Δασοπονίας στο Διεθνές Πανεπιστήμιο με έδρα τη Θεσσαλονίκη, με αποτέλεσμα να αργοσβήνουν.

Ως Δραμινοί, μακριά από μια νέα φάση μικροπολιτικής και μικροκομματικής στάσης ως είδαμε τελευταίως, με την περίπτωση του Στρατοπέδου ”Ανδρικάκη” , οφείλουμε να αναγνωρίσουμε ότι η επαναφορά των πρώην Σχολών Οινολογίας και Δασοπονίας στον τόπο μας από κάθε άποψη (χωροταξική-εκπαιδευτική-αυτοδιοικητική), αλλά και η Πανεπιστημιακή ένταξη και αναβάθμισή τους , δίδει μια θετική προοπτική από κάθε άποψη και ιδίως επαγγελματικής διασφάλισης.

Αποτελεί βεβαίως θεμιτό το γεγονός , οι φοιτητές της νέας πλέον Σχολής Επιστημών Γεωπονίας και Δασολογίας, ως νέοι άνθρωποι, να έχουν θέσεις, απόψεις και πέραν του δέοντος και της πραγματικότητας, πλην, όμως οφείλουμε, οι θεσμικοί εκπρόσωποι του τόπου κάθε επιπέδου, να δουλέψουμε συλλογικά και καθαρά για το καλό του τόπου μας και για το θέμα αυτό.

Δημιουργήσαμε ένα ευοίωνο τοπίο  – όλα όσα έχουν γίνει στη Δράμα

Τα πράγματα έχουν ως εξής και έχουμε χρέος να γνωρίζουμε, καθόσον με την άοκνη και διαρκή συνεργασία με τον Πρύτανη του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Καθηγητή κ. Μάρη Φώτιο, αλλά και με τον Πρόεδρο του Τμήματος Καθηγητή κ. Μάμαλη Σπυρίδωνα, ο Βουλευτής Δημήτρης Κυριαζίδης, με την υποστήριξη του Υπουργού Παιδείας και Θρησκευμάτων κ. Πιερρακάκη Κυριάκου έχει δημιουργήσει ένα ευοίωνο πεδίο.

Πιο συγκεκριμένα :

  1. Οι ανάγκες των Τμημάτων που αφορούν διδάσκοντες θα καλυφθούν από το Πρόγραμμα Ακαδημαϊκής εμπειρίας με χρηματοδότηση από το ΕΣΠΑ, καθώς και από τους εντεταλμένους διδάσκοντες και από τους Ακαδημαϊκούς Υποτρόφους με χρηματοδότηση από τον τακτικό προϋπολογισμό του κράτους.
  2. Ολοκληρώθηκαν οι διαδικασίες που αφορούν στη διοικητική ενσωμάτωση του προσωπικού των νέων Τμημάτων στο Δ.Π.Θ. ενώ παράλληλα ολοκληρώνεται και ο Οργανισμός του Ιδρύματος που θα συμπεριλαμβάνει τους νέους κόμβους Καβάλας και Δράμας.
  1. Η πιστοποίηση του προγράμματος σπουδών θα ξεκινήσει με την αποφοίτηση των πρώτων εισακτέων και παράλληλα με την πιστοποίηση του νέου προγράμματος σπουδών σύμφωνα με το νομοθετικό πλαίσιο. Η διαδικασία αναγνώρισης του πτυχίου ως integrated master είναι μια διαδικασία η οποία θα ξεκινήσει μετά την πιστοποίηση του προγράμματος.
  1. Εγκρίθηκε αίτημα του Δ.Π.Θ. από το Υ.ΠΑΙ.Θ.Α. μέσω έκδοσης πρόσκλησης χρηματοδότησης ύψους 500.000 ευρώ για στεγανοποιήσεις δωματίων πτέρυγας Ε και τμήματος πτέρυγας Δ χρωματισμούς, επισκευές και συντήρηση εγκαταστάσεων ύδρευσης και θέρμανσης κτιρίων Δράμας.
  1. Έχει ήδη ξεκινήσει διαδικασία ώστε να ενοικιαστούν για πρώτη φορά στη Δράμα δωμάτια για φοιτητές. Συγκεκριμένα, εγκρίθηκε το αίτημα του Πανεπιστημίου προς το Ινστιτούτο Νεολαίας και Διά Βίου Μάθησης και θα προκηρυχθεί εντός του μηνός διαγωνισμός προκειμένου να μισθώσει ως Ίδρυμα 40 δωμάτια στην πόλη της Δράμας, κυρίως απευθυνόμενοι σε ξενοδοχεία, ώστε να καλυφθούν στεγαστικές ανάγκες των φοιτητών από τον επόμενο Οκτώβριο.