Ενδιαφέροντα

Εκατοντάδες ανεξέλεγκτα αγριογούρουνα στη Δράμα – Άμεση δράση για την καταπολέμηση του προβλήματος

Εκατοντάδες αγριογούρουνα κυκλοφορούν ανεξέλεγκτα πλέον στο νομό Δράμας ενώ η μεγάλη πλειοψηφία αυτών, κατεβαίνουν σε πεδινές περιοχές αλλά και σε σημεία εντός του αστικού ιστού στο νομό μας.

Τα προβλήματα που δημιουργούν είναι σοβαρά και έχουν να κάνουν όχι μόνο με τις καταστροφές που προκαλούν στις γεωργικές καλλιέργειες αλλά πλέον και με τους κινδύνους πρόκλησης σοβαρών τροχαίων ατυχημάτων.

Δεν είναι λίγες οι περιπτώσεις όπου διερχόμενοι οδηγοί συνάντησαν ξαφνικά στο δρόμο αγριογούρουνα, τα οποία την τελευταία στιγμή μπόρεσαν να αποφύγουν.

Η εξάπλωση τους στις πεδινές περιοχές του νομού Δράμας και τα σοβαρά προβλήματα που προξενούν, ήταν το μοναδικό θέμα σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε στην Αντιπεριφέρεια Δράμας, μετά από πρόσκληση του Αντιπεριφερειάρχη  Μιχάλη Μουρβετίδη.

Κυνηγετικές ομάδες ανά περιοχή με στόχο την θήρευση των αγριόχοιρων

Στην σύσκεψη συμμετείχαν εκπρόσωποι των Δασαρχείων Δράμας και Νευροκοπίου καθώς και των κυνηγετικών συλλόγων του νομού.

Συμφωνήθηκε να αναληφθεί άμεσα δράση για την καταπολέμηση του προβλήματος.

Οι Κυνηγετικοί Σύλλογοι του νομού θα δημιουργήσουν  κυνηγετικές ομάδες ανά περιοχή.

Η κάθε ομάδα θα έχει ως αρχηγό της, έναν κυνηγό – φυσικό πρόσωπο, ο οποίος αναλαμβάνει την ασφάλιση των συμμετεχόντων κυνηγών και στη συνέχεια την κατάθεση αίτησης στο Δασαρχείο, ώστε να καταστεί δυνατή η θήρευση των αγριόχοιρων, προ της τυπικής έναρξης της κυνηγετικής περιόδου.