Life

Ιδρύθηκε Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης και Αποχέτευσης Δοξάτου

Ιδρύθηκε Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης και Αποχέτευσης Δοξάτου  με σκοπό την αποτελεσματική διαχείριση των υπηρεσιών ύδρευσης και αποχέτευσης στην περιοχή.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Δημάρχου  Γιώργου Βογιατζή  με την ίδρυση της Δημοτικής Επιχείρησης, ο Δήμος Δοξάτου θέτει τα θεμέλια για μια ολοκληρωμένη και σύγχρονη διαχείριση των υδάτινων πόρων και των λυμάτων, με γνώμονα την εξυπηρέτηση των πολιτών και την προστασία του περιβάλλοντος.

Η νέα επιχείρηση, λειτουργώντας ως νομικό πρόσωπο ιδιωτικού δικαίου με κοινωφελή χαρακτήρα, υπάγεται στις διατάξεις των νόμων 1069/1980, 3463/2006 και 3852/2010, διασφαλίζοντας τη διαφάνεια και τη βιωσιμότητα των παρεχόμενων υπηρεσιών.

Η ίδρυση της Δ.Ε.Υ.Α.Δ. εγκρίνεται με απόφαση  του Γραμματέα της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας-Θράκης ( ΦΕΚ: 5295/τ.Β´/20.09.2024 )

Αρμοδιότητες της Δ.Ε.Υ.Α. Δοξάτου

Η Δ.Ε.Υ.Α. Δοξάτου αναλαμβάνει την πλήρη ευθύνη για τη διαχείριση των υδάτινων πόρων και των αποχετευτικών υποδομών της περιοχής, συμπεριλαμβάνοντας:

  1. Την παροχή πόσιμου νερού στους δημότες: Η επιχείρηση θα διαχειρίζεται την παραγωγή και διανομή νερού ανθρώπινης κατανάλωσης, εξασφαλίζοντας την ποιότητα και την ασφάλειά του, σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία.
  2. Τη διαχείριση των λυμάτων: Η συλλογή, επεξεργασία και ασφαλής διάθεση των αστικών λυμάτων αποτελεί έναν από τους βασικούς τομείς δραστηριότητας της Δ.Ε.Υ.Α., με στόχο την προστασία του περιβάλλοντος.
  3. Την ανάπτυξη και συντήρηση των δικτύων ύδρευσης και αποχέτευσης: Η Δ.Ε.Υ.Α. θα είναι υπεύθυνη για τη μελέτη, κατασκευή, συντήρηση και λειτουργία των υποδομών που σχετίζονται με την ύδρευση, την αποχέτευση, την υδροληψία και την επεξεργασία νερού, καθώς και τη διαχείριση των δικτύων αποχέτευσης ακάθαρτων και ομβρίων υδάτων.