Κοινωνία

ΚΕΠ σε Ξηροπόταμο και Χωριστή – Δημιουργείται Δημοτικό Συμβούλιο Νέων στον Δήμο Δράμας

Εγκρίθηκε από το Δημοτικό Συμβούλιο Δράμας στη συνεδρίαση της Δευτέρας 22 Ιουλίου, η δημιουργία παραρτημάτων ΚΕΠ στον Ξηροπόταμο και την Χωριστή. «Πρόκειται για προεκλογική δέσμευση της νέας δημοτικής αρχής η οποία γίνεται πράξη», όπως ανέφερε στην εισήγηση του ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Γιώργος Μουχτάρης.

Τα ΚΕΠ θα λειτουργούν στα υφιστάμενα κοινοτικά καταστήματα, με το υπάρχον προσωπικό  και τα έξοδα της όλης διαδικασίας αναλαμβάνει ο Δήμος Δράμας.

Από συμβούλους των αντιπολιτεύσεων, τέθηκαν ζητήματα που έχουν να κάνουν με τις προϋποθέσεις που πρέπει να πληρούνται στα κτίρια, όσον αφορά την καλύτερη εξυπηρέτηση των πολιτών.

Δόθηκαν η διαβεβαιώσεις από την Δημοτική Αρχή ότι θα ληφθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα και θα γίνουν οι ενέργειες προκειμένου τα κοινοτικά καταστήματα που θα φιλοξενήσουν τα ΚΕΠ να έχουν τις προϋποθέσεις που ο νόμος ορίζει.

Εκ των βασικών προϋποθέσεων είναι η προσβασιμότητα των Ατόμων με Ειδικές Ανάγκες.

Εγκρίθηκε η πραγματοποίηση του Dramaica στα γρασίδια της Αγίας Βαρβάρας

Στην ίδια συνεδρίαση εγκρίθηκε η πραγματοποίηση του Dramaica στα γρασίδια της Αγίας Βαρβάρας.

Το Φεστιβάλ θα φιλοξενήσει συναυλίες σημαντικών καλλιτεχνών και συγκροτημάτων από την Ελλάδα αλλά και από τη Δράμα, σε μια κίνηση να δοθεί η δυνατότητα σε νέους Δραμινούς καλλιτέχνες να παρουσιάσουν τη δουλειά τους στο κοινό.

Ο Δήμαρχος Δράμας Γιώργος Παπαδόπουλος διαβεβαίωσε το δημοτικό συμβούλιο ότι μέχρι να ξεκινήσει το  Φεστιβάλ θα έχουν διευθετηθεί όλα τα ζητήματα στον χώρο της Αγίας Βαρβάρας και θα έχουν κοπεί και απομακρυνθεί τα επικίνδυνα δέντρα.

Όλα έτοιμα για δημιουργία Δημοτικού Συμβουλίου Νέων στον Δήμο Δράμας

Την δημιουργία Δημοτικού Συμβουλίου Νέων ανακοίνωσε ο Δήμαρχος Δράμας Γιώργος Παπαδόπουλος.

Ανέφερε ότι η Δημοτική Αρχή βρίσκεται ήδη στο στάδιο της προετοιμασίας του εγχειρήματος και εντός του έτους θα τεθεί το θέμα προς συζήτηση και έγκριση στο Δημοτικό Συμβούλιο Δράμας.

«Θέλουμε τους νέους μας, συνοδοιπόρους» ανέφερε ο κ. Παπαδόπουλος εξηγώντας τους λόγους της πρωτοβουλίας αυτής.