Το θέμα του ενδεχόμενου κλεισίματος της ΔΟΥ Δράμας αναδεικνύει με ερώτηση του, προς τον Υπουργό Εθνικής Οικονομίας ο βουλευτής Δράμας Δημήτρης Κυριαζίδης.
Εκτός των προβλημάτων εξυπηρέτησης των πολιτών που θα δημιουργηθούν από μια τέτοια εξέλιξη, ο βουλευτής εστιάζει στην επιδείνωση του αισθήματος εγκατάλειψης και της εδραιωμένης άποψης των Δραμινών ότι αντιμετωπίζονται ως πολίτες δεύτερης κατηγορίας.
Ταλαιπωρία για τους πολίτες χωρίς ανεπτυγμένες τεχνολογικές και ψηφιακές δεξιότητες
Όπως χαρακτηριστικά ανφέρει στην ερώτηση του: “Αυτό το ενδεχόμενο θα σημάνει αυτόματα τεράστια ταλαιπωρία για τους πολίτες χωρίς ανεπτυγμένες τεχνολογικές και ψηφιακές δεξιότητες και τα άτομα τρίτης ηλικίας που αποτελούν ένα σημαντικό ποσοστό των κατοίκων της Δράμας.
Για να εξυπηρετηθούν ακόμα και για απλές και καθημερινές συναλλαγές θα είναι αναγκασμένοι να ταξιδεύουν στην ουσία σε γειτονικές πόλεις, μια ταλαιπωρία στην οποία υπόκεινται ήδη και για άλλους λόγους, όπως η ελλιπής λειτουργία των υγειονομικών δομών. Η διακοπή των δρομολογίων του τρένου, με ασαφή τον ορίζοντα επανέναρξης και η απουσία διασύνδεσης του τοπικού οδικού δικτύου με την Εγνατία Οδό, απλά επιβαρύνουν έτι περεταίρω την κατάσταση.
Οι Δραμινοί θεωρούν ότι στην χώρα υπάρχουν πολίτες δύο ταχυτήτων
Ως εκ τούτου δημιουργείται μία έντονη αναστάτωση στους πολίτες της Δράμας, επιδεινώνοντας το ήδη εδραιωμένο αίσθημα εγκατάλειψης.
Θεωρούν ότι δεν έχουν την ίδια μεταχείριση με τους πολίτες των μεγάλων αστικών κέντρων και ότι στην χώρα υπάρχουν πολίτες δύο ταχυτήτων.
Η Περιφερειακή Ενότητας της Δράμας, όπου έχουν σημειωθεί από τα υψηλότερα ποσοστά μείωσης του πληθυσμού, βάσει των στοιχείων της πρόσφατης απογραφής, χρήζουν άμεσων μέτρων στήριξης του δημογραφικού και μείωσης του αποπληθυσμού, και όχι ενέργειες που αντιτίθενται στην ισόρροπη περιφερειακή ανάπτυξη”.