Κοινωνία

Λαική Αγορά Δράμας: Προέχει η ανάπλαση της 19ης Μαίου και η εξεύρεση χρηματοδότησης του έργου

Στην κατεύθυνση εξεύρεσης χρηματοδότησης του έργου της ανάπλασης της 19ης Μαΐου, προκειμένου να μεταφερθεί στον χώρο η Λαϊκή Αγορά της Δράμας, βρίσκεται η νέα δημοτική αρχή της πόλης.

Ο αντιδήμαρχος τεχνικών έργων Παναγιώτης Σαλπιγκτίδης επανέλαβε στη συνεδρίαση λογοδοσίας του δημοτικού συμβουλίου Δράμας την δέσμευση του Δημάρχου για μεταφορά της λαϊκής στην 19ης Μαΐου και τόνισε ότι θα γίνει, όταν η συγκριμένη περιοχή θα πληροί όλες τις προϋποθέσεις νομιμότητας του χώρου.

Σημείωσε δε ότι δεν υπάρχει περίπτωση μονοδρόμησης της 19ης Μαΐου, το οδόστρωμα θα περιοριστεί στα 7 μέτρα και θα ανασκευαστούν πεζοδρόμια εκατέρωθεν της οδού.

Ο κ. Σαλπιγκτίδης σημείωσε ότι το μήκος που θα καταλαμβάνει ο κάθε πάγκος, θα είναι ακριβώς αυτό που η σχετική νομοθεσία ορίζει χωρίς παρεκκλίσεις καθώς και ότι θα τοποθετηθούν πάγκοι – εκτός από την οδό 19ης Μαΐου – και σε ορισμένους παράδρομους που θα επιλεγούν μετά από σχετική έρευνα των υπηρεσιών.

Θα υπάρχει μόνιμη θέση ασθενοφόρου, τουαλέτες και δεν θα δημιουργηθούν προβλήματα παρκαρίσματος των οχημάτων.

Πάντως ξεκαθάρισε ότι το έργο λόγω της σοβαρότητας του, δεν πρόκειται να ξεκινήσει άμεσα και θα είναι «ευχής έργον» να εγκατασταθεί ο εργολάβος στις αρχές του 2025.