Ενδιαφέροντα

Μεγάλη Η Επισκεψιμότητα Και Το Ενδιαφέρον Για Το DISFF47

Μεγάλη είναι η επισκεψιμότητα και το ενδιαφέρον που παρατηρείται ήδη από τις πρώτες κιόλας ημέρες στους χώρους όπου προβάλλονται οι ταινίες για το 47ο Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους στη Δράμα.

Σκηνοθέτες, δημιουργοί, παραγωγοί, ηθοποιοί, αλλά και τουρίστες οι οποίοι έρχονται από όλα τα μέρη της γης για να παρακολουθήσουν τις ταινίες έχουν έρθει για να συμμετάσχουν ή να παρακολουθήσουν πρώτοι όλες τις νέες ταινίες οι οποίες προβάλλονται.

Μια βόλτα στα γραφεία ή τους χώρους προβολής των ταινιών θα πείσει τον καθέναν, ακούγοντας σχεδόν μόνο την Αγγλική γλώσσα και ελάχιστα Ελληνικά. Μπορεί το φεστιβάλ ακόμα και για κάποιους Δραμινούς να μην φαίνεται και τόσο ενδιαφέρον ή να μην εχουν πάει ποτέ όλα αυτά τα χρόνια σε προβολή κάποιας ταινίας, αλλά οφείλουμε να ομολογήσουμε ότι το φεστιβάλ προσελκύει κόσμο από όλη την Ελλάδα και από το εξωτερικό.

Το 47ο Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Δράμας, διεξάγεται 2-8
Σεπτεμβρίου 2024 στην Δράμα με ένα πλούσιο πρόγραμμα που περιλαμβάνει 211 ταινίες από 39  χώρες. Από αυτές, 148 μικρού μήκους ταινίες διαγωνίζονται στα 7 διαγωνιστικά τμήματα του DISFF, ενώ 63 προβάλλονται στα φετινά αφιερώματα.
Το Φεστιβάλ Δράμας θα προβάλλει
συνολικά 62 ελληνικές ταινίες στα διαγωνιστικά του τμήματα, οι οποίες θα παρουσιαστούν σε εθνική και παγκόσμια πρεμιέρα.
Το ενδιαφέρον είναι μεγαλύτερο για τους Δραμινούς καθώς φέτος υπάρχουν τοπικοί δημιουργοί οι οποίοι θα διαγωνιστούν στο Φεστιβάλ για πρώτη φορά και η συμμετοχή τους έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον.
Βέβαια ο μεγάλος στόχος των δημιουργών είναι το “εισητήριο” για τα Βραβεία Όσκαρ, καθώς το Διεθνές Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Δράμας DISFF, έλαβε την πιστοποίηση “Oscar-qualifying” από την Αμερικανική Ακαδημία Κινηματογραφικών Τεχνών και Επιστημών, που καθιστά τις δύο βραβευμένες με Χρυσό Διόνυσο ταινίες του Διεθνούς και Εθνικού Διαγωνιστικού Προγράμματος, αυτόματα υποψήφιες για Βραβείο Όσκαρ Καλύτερης Ταινίας Μικρού Μήκους, Καλύτερου Ντοκιμαντέρ Μικρού Μήκους και Καλύτερης Ταινίας Κινουμένων Σχεδίων Μικρού Μήκους.
Με την βοήθεια των υπευθύνων, των εθελοντών αλλά και του καιρού, καθώς οι περισσότεροι χώροι είναι υπαίθριοι, όλα κυλούν ομαλά στο Φεστιβάλ και για αρκετούς το ενδιαφέρον είναι μεγάλο κι αυτό το αποδεικνύει η επισκεψιμότητα.
Αν θελήσετε λοιπόν να παρακολουθήσετε κι εσείς κάποια ταινία από ενδιαφέρον ή έστω από περιέργεια για πρώτη φορά, το πρόγραμμα διατίθεται δωρεάν στα γραφεία του φεστιβάλ, όπου μπορείτε να ενημερωθείτε για ο,τιδήποτε θελήσετε.