Ενδιαφέροντα

Με καλούς οιωνούς ξεκινά η νέα σχολική χρονιά στη Δράμα

Τους Διευθυντές Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δράμας, Θανάση Διαλεκτόπουλο και Σπύρο Κιουλάνη επισκέφτηκε με αφορμή την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς, ο Περιφερειακός Σύμβουλος Δράμας Γρηγόρης Παπαεμμανουήλ.

Στην κοινή τους συνέντευξη, ο κ. Παπαεμμανουήλ, τους ευχαρίστησε για το έργο τους, τους ευχήθηκε καλή σχολική χρονιά και δήλωσε την διάθεση του να συνεχίσει την στήριξη του, στον αγώνα που δίνουν – αυτοί και όλοι οι εκπαιδευτικοί της Δράμας – για την διατήρηση υψηλού επιπέδου στον χώρο της εκπαίδευσης στο νομό μας.

Ο Διευθυντής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης κ. Διαλεκτόπουλος ανέφερε ότι προδιαγράφεται αίσια χρονιά.

«Έχει έρθει στη Δράμα μεγάλος αριθμός αναπληρωτών εκπαιδευτικών για την παράλληλη στήριξη,  που ανέρχεται στους 153.

Έχουν διοριστεί 16 εκπαιδευτικοί ειδικοτήτων, για να καλυφθούν χρόνια κενά που υπήρχαν στην εκπαίδευση ενώ έχουν μετατεθεί στο νομό Δράμας, πολλοί περισσότεροι εκπαιδευτικοί από όσους έχουν φύγει από το νομό».

Η νέα σχολική χρονιά ξεκινά με πολύ καλούς οιωνούς, τόνισε Διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης κ. Κιουλάνης.

Παράλληλα ανακοίνωσε την διεξαγωγή ενός μεγάλου συνεδρίου τον ερχόμενο Μάιο για την επαγγελματική ανάπτυξη των εκπαιδευτικών.

Το συνέδριο, το οποίο θα πραγματοποιηθεί σε συνεργασία πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, θα  συμμετέχουν 25 πανεπιστημιακά τμήματα της Ελλάδας και του εξωτερικού καθώς και πολλοί φορείς της εκπαίδευσης.