Κοινωνία

Νέα επιτυχία του Γιώργου Παπαδόπουλου-εξελέγη πρόεδρος στην Εταιρεία Διαχείρισης Απορριμμάτων Α. Μακεδονίας Θράκης

Μία ακόμη σημαντική εκλογική νίκη πέτυχε ο Δήμαρχος Δράμας Γιώργος Παπαδόπουλος. Αυτή τη φορά σε επίπεδο περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης.

Με ποσοστό 50,36% εξελέγη νέος πρόεδρος της Ανώνυμης Εταιρείας Διαχείρισης Απορριμμάτων Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης, γνωστής ως ΔΙΑΑΜΑΘ, καταρρίπτοντας τα σχετικά προγνωστικά και επικρατώντας του έτερου βασικού διεκδικητή της θέσης, Δήμαρχου Καβάλας Θόδωρου Μουριάδη, ο οποίος έλαβε 49,34%.

Ο Γιώργος Παπαδόπουλος διαδέχεται στην θέση του προέδρου της ΔΙΑΑΜΑΘ, τον πρώην Δήμαρχο Ξάνθης Μανώλη Τσέπελη, ο οποίος δεν εξελέγη στις εκλογές του περασμένου Οκτώβρη.

Η νίκη του Δημάρχου Δράμας ήταν εξόχως σημαντική δεδομένου ότι μπόρεσε να ανατρέψει κατεστημένες καταστάσεις και να ξεπεράσει έντονες παρασκηνιακές πρακτικές.

Από την Περιφερειακή Ενότητα Δράμας υποστηρίχτηκε από τους Δημάρχους Νευροκοπίου Λ. Ταμπουρίδη και Παρανεστίου Α. Καγιάογλου.

Σημαντική ήταν η στήριξη στο πρόσωπο του, από τον Δήμαρχο Θάσου Λευτέρη Κυριακίδη.

Ο Γιώργος Παπαδόπουλος πρότεινε για την θέση του αντιπροέδρου τον Δήμαρχο Καβάλας Θόδωρο Μουριάδη, ο οποίος όμως δεν αποδέχτηκε την πρόταση.

Αντιπρόεδρος της ΔΙΑΑΜΑΘ εξελέγη τελικά ο Δήμαρχος Τοπείρου Θωμάς Μίχογλου