Υγεία

Νοσοκομείο Δράμας: Δέσμευση της κυβέρνησης οτι μέχρι τέλη Ιουλίου θα κηρυχτεί «άγονο»

Μέχρι το τέλος Ιουλίου πρόκειται να ψηφιστεί στην βουλή η νομοθετική ρύθμιση για τον χαρακτηρισμό του Νοσοκομείου Δράμας ως άγονου, σύμφωνα με όσα ανέφερε ο Υφυπουργός Υγείας κ. Μάριος Θεμιστοκλέους, απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση του Βουλευτή ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής Ν. Δράμας κ. Αναστάσιου Νικολαΐδη.

Μάλιστα ο Υφυπουργός Υγείας κ. Θεμιστοκλέους σημείωσε πως «η Δράμα θα είναι στα άγονα και μάλιστα στα άγονα Α», προσθέτοντας ότι όχι μόνο θα αυξηθεί το επίδομα για τους γιατρούς, αλλά «θα αυξηθεί περαιτέρω σε κάποιες ειδικότητες που προκηρύσσονται οι θέσεις και παραμένουν άγονες, έτσι ώστε να μπορούν να καλυφθούν».


Νικολαΐδης: Δώστε λύση στην ταλαιπωρία εκατοντάδων Δραμινών καρκινοπαθών

Η κοινοβουλευτική παρέμβαση του κ. Νικολαΐδη αφορούσε τη λειτουργία Μονάδας Χημειοθεραπείας στο Γενικό Νοσοκομείο Δράμας και στο πλαίσιο της τοποθέτησής του ο Βουλευτής του Νομού Δράμας ζήτησε την ανακήρυξη του Νοσοκομείου ως άγονου και τη θεσμοθέτηση κινήτρων για προσέλκυση γιατρών, αναφέροντας ότι «Είναι μονόδρομος να κηρυχτεί άγονο το Γενικό Νοσοκομείο της Δράμας.

Είναι χρόνια απαίτηση της τοπικής κοινωνίας και ήρθε η ώρα αυτό να γίνει πράξη.

Προχωρήστε στη θεσμοθέτηση κινήτρων και προκηρύξτε τις αναγκαίες θέσεις ιατρών, ανάμεσα στις οποίες πρέπει να περιλαμβάνονται και ογκολόγοι.

Δώστε λύση στην ταλαιπωρία που αντιμετωπίζουν εκατοντάδες Δραμινές και Δραμινοί καρκινοπαθείς».