Για τις δυσκολίες που βιώνουν έμποροι και επαγγελματίες, λόγω του παρατεταμένου lockdown, τις μεγάλες απώλειες, αλλά και τον τρόπο με τον οποίο μπορούν να ανοίξουν το επόμενο διάστημα εστιατόρια και καφετέριες μίλησε ο πρόεδρος της ΓΣΕΒΕΕ και πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εστιατορικών και Συναφών Επαγγελμάτων.
Μιλώντας στον ALPHA NEWS 95,5 ο Γιώργος Καββαθάς ανέφερε ότι σήμερα, το 43% του κλάδου βρίσκεται μπροστά στο φάσμα του λουκέτου, κάτι που επιβεβαιώνεται και από έρευνα του ινστιτούτου της ΓΣΕΒΕΕ.
«Τέσσερις στις δέκα επιχειρήσεις έχουν μηδενικά ταμειακά διαθέσιμα. Το μεγάλο ερώτημα είναι πώς θα επανεκκινήσει ο κλάδος. Για να ανοίξει η εστίαση μετά από πέντε μήνες, χρειάζεται προμήθειες εκ του μηδενός και η δαπάνη είναι υψηλή»
Σημείωσε ότι η καταστροφή που υπέστη ο κλάδος και οι απώλειες υλικών είναι τεράστια και τόνισε πως η οικονομική ενίσχυση που η κυβέρνηση εξήγγειλε θα έρθει να ισοψηφιστεί με τις προηγούμενες απώλειες.
Ακούστε παρακάτω την συνέντευξη του Γιώργου Καββαθά στον ALPHA NEWS 95,5: