Πολιτισμός

Πλήθος κόσμου στην Τελετή Λήξης του DISFF47

Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε το Διεθνές Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους που διοργανώθηκε για τεσσαρακοστή έβδομη χρονιά στην πόλη της Δράμας (DISFF47). Το φεστιβάλ το οποίο σε τρία χρόνια κλείνει μισό αιώνα ζωής, αναβαθμίζεται, εξελίσσεται και ελκύει όλο και περισσότερο νέους δημιουργούς αλλά και επισκέπτες για να παρακολουθήσουν όλες τις νέες ταινίες σε πρώτη προβολή.

Φέτος είχαμε όπως ανέφεραν και αρκετοί ομιλητές εκ των υπευθύνων το καλύτερο φεστιβάλ τουλάχιστον της τελευταίας πενταετίας. Αυτό το αποδεικνύουν οι αριθμοί των συμμετοχών, των εισητηρίων στους χώρους όπου προβλήθηκαν όλες οι νέες ταινίες, αλλα και των επισκεπτών οι οποίοι ήρθαν από όλα τα μέρη της γης για να παρακολουθήσουν το φεστιβάλ αυτή την εβδομάδα που ήταν σε εξέλιξη 2-8 Σεπτεμβρίου.

Η πλατφόρμα που δημιουργήθηκε διαδικτυακά, όπου μπορούσαν να δουν τις νέες ταινίες όσοι δε μπόρεσαν να επισκεφτούν την πόλη μας, είχε για πρώτη φορά τεράστια απήχηση.Η επισκεψιμότητα έφτασε το 1.000.000 επισκέψεις και μοναδικούς χρήστες πάνω από 100.000. Κάθε λεπτό ήταν μέσα και παρακολουθούσαν ταινίες πάνω από 500 άτομα.

Το αποτέλεσμα αυτό είναι προσπάθεια πολλών ανθρώπων που έχουν συντελέσει όλα αυτα τα χρόνια για να γίνει το φεστιβάλ ακόμα πιο ενδιαφέρον και ελκυστικό σε δημιουργούς αλλά και στο κοινό.Μπορεί να είναι λίγες οι μέρες διεξαγωγής του, αλλά η προετοιμασία είναι μεγάλη και καθ’όλη τη διάρκεια της χρονιάς γίνονται ενέργειες, εργασίες, συναντήσεις και επαφές των υπευθύνων για την καλύτερη αξιοποίηση του προϊόντος αλλά και την αναβάθμισή του.

Έτσι λοιπόν το απόγευμα της Κυριακής 8 Σεπτεμβρίου πραγματοποιήθηκε η τελετή λήξης και στο Δημοτικό Ωδείο Δράμας δεν έπεφρε καρφίτσα. Ήταν όλοι εκεί. Άνθρωποι της τέχνης, δημιουργοί, κόσμος που ήθελε να δει την απονομή των βραβείων και άνθρωποι της πολιτικής ηγεσίας του τόπου και όχι μόνο.

Σε μια τελετή λήξης όπου το ενδιαφέρον ήταν μεγάλο για την απονομή των βραβείων, όλοι έμειναν εντυπωσιασμένοι και χαρούμενοι από την διοργάνωση και την εμπειρία την οποία έζησαν για ακόμα μία χρονιά στην πόλη μας.

Πολλοί ήταν αυτοί που συμμετείχαν για πρώτη φορά ως δημιουργοί και αρκετοί από αυτούς βραβεύτηκαν. Ο πήχης έχει ανέβει πολύ ψηλά αλλά όπως παρατηρούμε οι νέοι είναι αυτοί που δείχνουν το δρόμο με το μεράκι και την αγάπη τους για την τέχνη και τολμούν να κάνουν το πρώτο τους βήμα στο χώρο μέσα από το φεστιβάλ αυτό.

Έτσι υποχρέωση όλων είναι το Διεθνές Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους να ανέβει ακόμα ψηλότερα και κάθε χρόνο να μεγαλώνει. Να προσελκύει κόσμο και σίγουρα νέο κόσμο, που με τις ιδέες και την αγάπη τους για τον κινηματογράφο ολοένα να γιγαντώνεται. Όλοι λοιπόν μετά τις απονομές, έδωσαν το ραντεβού τους για του χρόνου, όπου για μερικούς η προετοιμασία ξεκινάει από την επόμενη κιόλας μέρα.

Ρεπορτάζ-Φωτογραφίες: Κωνσταντίνος Ζώνκε