Πολιτισμός

Δράμα: Πρώτη Μέρα Σχολείο…με τους καθιερωμένους Αγιασμούς

Οι μαθητές και οι εκπαιδευτικοί της Δράμας επέστρεψαν σήμερα στα θρανία μετά τις καλοκαιρινές διακοπές.

Κατά τις τελετών των αγιασμών, στις σύντομες ομιλίες τους, οι παρευρισκόμενοι επεσήμαναν τη σημασία της παιδείας για το μέλλον της κοινωνίας, ενώ ευχήθηκαν στους μαθητές καλή πρόοδο και μια χρονιά γεμάτη γνώσεις και δημιουργικές εμπειρίες.

Με την ολοκλήρωση των τελετών αγιασμού, οι μαθητές έλαβαν τις ευχές για υγεία, πρόοδο και δημιουργικότητα, ενώ αύριο θα ξεκινήσουν τα πρώτα μαθήματα της χρονιάς.

Συγχωνεύσεις τμημάτων σε σχολεία της Δράμας

Ένα από τα χαρακτηριστικά της φετινής χρονιάς, είναι ότι έχουν γίνει και αρκετές συγχωνεύσεις μεταξύ τμημάτων των ίδιων τάξεων, όπου ο αριθμός των μαθητών ήταν αρκετά χαμηλός.Τα τμήματα αυτά συνενώθηκαν με ανώτατο όριο μαθητών τα 25 άτομα, ενώ δεν αποκλείεται μέσα στη χρονιά να γίνουν και άλλες συνενώσεις.Επίσης, για πρώτη φορά έχουν εγκατασταθεί οι νέοι διαδραστικοί πίνακες σε όλα τα σχολεία της Δράμας.

Αναφορά του Βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ Θ. Ξανθόπουλου για το σχολείο του Βώλακα

Ο βουλευτής Δράμας Θ. Ξανθόπουλος κατέθεσε Αναφορά στη Βουλή προς τον υπουργό Παιδείας με κύριο θέμα την αναστάτωση των κατοίκων του Βώλακα από την αδικαιολόγητη – όπως αναφέρει – υποβάθμιση του Δημοτικού Σχολείου.

Ο κ. Ξανθόπουλος με την Αναφορά, την οποία συνυπογράφουν και άλλοι 9 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, ζητά από τον υπουργό Παιδείας να ενεργήσει ώστε να αρθεί η αναιτιολόγιτη απόφαση υποβάθμισης του Δημοτικού Σχολείου του Βώλακα, οι κάτοικοι του οποίου είχαν κρατήσει όρθια την λειτουργία του σχολείου τους μέχρι σήμερα.

Χωρίς μαθήματα τα σχολεία στις 27 Σεπτεμβρίου

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Υπουργείου Παιδείας, την Παρασκευή 27 Σεπτεμβρίου δεν θα γίνουν μαθήματα στα σχολεία λόγω της Πανελλήνιας Ημέρας Σχολικού Αθλητισμού αλλά θα λάβουν χώρα αθλητικές δραστηριότητες και εκδηλώσεις, στο πλαίσιο της 11ης Πανελλήνιας Ημέρας Σχολικού Αθλητισμού.