Πολιτική

Σημαντικές επαφές είχε στην Αθήνα, ο Δήμαρχος Κάτω Νευροκοπίου Λευτέρης Ταμπουρίδης

Σημαντικές επαφές είχε στην Αθήνα, με πολιτικούς και υπηρεσιακούς παράγοντες της κυβέρνησης για την προβολή των αναγκών του Δήμου Κάτω Νευροκοπίου και γενικότερα της τοπικής κοινωνίας, ο Δήμαρχος Κάτω Νευροκοπίου κ. Λευτέρης Ταμπουρίδης.

Κατά τη διάρκεια της τριήμερης παραμονής του στην Αθήνα, συναντήθηκε :

Με τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Κώστα Τσιάρα και τον Υφυπουργό κ. Διονύση Σταμενίτη, προς τους οποίους έθεσε εγγράφως την επιτακτική ανάγκη της κατασκευής του Φράγματος του Καρβουνορέματος.

Ο Υπουργός ενημέρωσε τον Δήμαρχο για τις από κοινού συντονισμένες προσπάθειες προκειμένου το έργο να ενταχθεί στα μεγάλα έργα. Ακόμα με πρωτοβουλία του κ. Κυριαζίδη συζητήθηκε το πρόβλημα της καραντίνας για το οποίο συμφωνήθηκε ότι πρέπει να επιταθούν οι προσπάθειες εξεύρεσης λύσεις και αποζημιώσεων των κατοίκων.

Με Γενικό Γραμματέα Ενωσιακών Πόρων και Υποδομών του Υ.Π.Α.Α.Τ., κ. Δημήτριο Οδυσσέα Παπαγιαννίδη, με τον οποίο συζήτησε μια σειρά θεμάτων, όπως, η αγροτική οδοποιΐα, τα προβλήματα που ταλανίζουν την κτηνοτροφία στον τόπο(κατασκευή ομβροδεξαμενών, αύξηση κόστους των ζωοτροφών, κ.λπ.) για τα οποία συμφωνήθηκε στενότερη συνεργασία, η αξιοποίηση του νέου LEADER επ΄ ωφελεία της τοπικής κοινωνίας, η ανάγκη εκσυγχρονισμού του δικτύου του ΤΟΕΒ και των σχεδίων βελτίωσης της παραγωγικής δραστηριότητας των αγροτών.

Με την Υφυπουργό Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού κ. Ζέττα Μ. Μακρή, την οποία ευχαρίστησε για την αναβάθμιση σε 6/Θ του Δημοτικού Σχολείου του Βώλακα και την πρόοδο στην ανέγερση του νέου 12/Θ Δημοτικού Σχολείου του Κάτω Νευροκοπίου, επίσης συζήτησε μαζί της σύγχρονα ζητήματα για την υποστήριξη της παιδείας στα σχολεία του Δήμου.

Με την Υπουργό Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας κ. Σοφία Ζαχαράκη, προς την οποία κατέθεσε συγκεκριμένες προτάσεις για την αναστροφή του κλίματος δημογραφικής κατάρρευσης και της ενίσχυσης της ανθρώπινης κινητικότητας στον τόπο.

Η κ. Υπουργός συνεχάρη τον Δήμαρχο για το επίδομα που ο Δήμος αποφάσισε και δίνει σε κάθε οικογένεια που αποκτά παιδί. Η κ. Ζαχαράκη ενημέρωσε τον Δήμαρχο ότι σύντομα θα επισκεφθεί το Νευροκόπι όπου και θα συζητηθούν εκτενέστερα οι προτάσεις μας, δεδομένου ότι η στήριξη της κοινωνίας και της οικογένειας αποτελούν μείζονα ζητήματα για το Υπουργείο και τη Χώρα.

Επισκέφθηκε στο Γραφείο του τον Α΄ ΓΕΣ κ. Κωστίδη Γεώργιο με τον οποίο συζήτησε θέματα των ιστορικών Οχυρών που βρίσκονται στα όρια του Δήμου.

Ο Α΄ ΓΕΣ κ. Κωστίδης Γεώργιος ενημέρωσε τον κ. Δήμαρχο ότι θα επισκεφθεί το Νευροκόπι σε συνδυασμό με κάποια υπηρεσιακή του υποχρέωση και ότι πιθανότατα θα παραστεί στις επόμενες εκδηλώσεις τιμής και μνήμης στο Οχυρό Λίσσε.

Τέλος ο κ. Ταμπουρίδης επισκέφθηκε τον Γενικό Διευθυντή Δασών του ΥΠΕΝ κ. Κουντούφα Βαγγέλη, με τον οποίο συζήτησε το διαχρονικό ζήτημα της θέρμανσης στο Κάτω Νευροκόπι.

Σημειώνεται ότι, με βάση επίσημα επιστημονικά σημεία στα χωριά του Δήμου Κάτω Νευροκοπίου επικρατούν οι χαμηλότερες θερμοκρασίες πανελλαδικά τόσο σε ένταση όσο και σε διάρκεια. Ήδη το θερμόμετρο έπεσε στους -6 °C.

Ο κ. Κουντούφας αποδέχθηκε την πρόσκληση του Δημάρχου να επισκεφθεί το Κ. Νευροκόπι.

Ο κ. Ταμπουρίδης ευχαριστεί όλους τους πολιτικούς και υπηρεσιακούς παράγοντες της κυβέρνησης με τους οποίους συναντήθηκε και συνεργάστηκε για τα ζητήματα που απασχολούν τους κατοίκους του Δήμους μας. Επίσης, ευχαριστεί δημόσια τον βουλευτή της Ν.Δ. του Νομού Δράμας κ. Δημήτριο Κυριαζίδη για την αμέριστη υποστήριξη του προς τον Δήμο Κάτω Νευροκοπίου.