Κοινωνία

Στη Δράμα η Υπουργός Εργασίας Νίκη Κεραμέως, ο υφυπουργός και ο διοικητής του e-ΕΦΚΑ

Το υποκατάστημα e-ΕΦΚΑ Δράμας επισκέφτηκε σήμερα το μεσημέρι, η Υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης Νίκη Κεραμέως συνοδευόμενη από τον Υφυπουργό Παναγιώτη Τσακλόγλου, τον  Διοικητή του e-ΕΦΚΑ Αλέξανδρο Βαρβέρη και υπηρεσιακούς παράγοντες, στο πλαίσιο περιοδείας της στην Ανατολική Μακεδονία.

Η Υπουργός συνέχισε την επίσκεψη της το απόγευμα και σε επιχειρήσεις του νομού.

Στη συνέντευξη της στο e-ΕΦΚΑ Δράμας ανέφερε ότι στόχος της επίσκεψης της είναι να γνωρίσει τους εργαζόμενους και να συζητήσει μαζί τους για τους τρόπους με τους οποίους θα επιτευχθεί καλύτερη εξυπηρέτηση των πολιτών.

Ν. Κεραμέως: Σε δύο μήνες οι συντάξεις – ξεπεράσαμε το όριο των χιλίων συντάξεων ανά ημέρα

Σχετικά με το θέμα των συντάξεων σημείωσε ότι τα τελευταία χρόνια καταβάλλονται προσπάθειες για έναν ταχύτερο ρυθμό απονομής συντάξεων.

«Κατά μέσο όρο οι συντάξεις πλέον εκδίδονται σε δύο μήνες και μάλιστα έχουμε ξεπεράσει το όριο των χιλίων συντάξεων ανά ημέρα συνολικά στην επικράτεια. Εχθρός του καλού είναι το καλύτερο και στόχος μας είναι να γινόμαστε συνεχώς καλύτεροι» τόνισε χαρακτηριστικά η κα Κεραμέως.

Όσον αφορά το θέμα του προσωπικού στον οργανισμό τόνισε πως από τον Διοικητή και την διοίκηση του e –ΕΦΚΑ «Γίνεται μια πολύ σημαντική προσπάθεια για να κατανεμηθεί με τον βέλτιστο τρόπο το προσωπικό του ΕΦΚΑ και ταυτόχρονα να ενισχυθεί. Καταβάλλεται προσπάθεια για την καλύτερη αξιοποίηση του ανθρώπινου δυναμικού, στο οποίο πιστώνεται και το ορατό πλέον αποτέλεσμα σε σχέση με το ρυθμό απονομής συντάξεων»

Την κα Κεραμέως περίμεναν με πανό έξω από το κτίριο του ΕΦΚΑ Δράμας,  ο πρόεδρος Χατζηδημητρίου Κωνσταντίνος και μέλη της Ένωσης Λογιστών-Φοροτεχνικών–Ελευθέρων Επαγγελματιών Δράμας, καταθέτοντας της, υπόμνημα με ένα σημαντικό αίτημα του κλάδου τους, για το οποίο όπως ανέφερε ο κ. Χατζηδημητρίου, το Υπουργείο επιδεικνύει αδιαφορία.