Πολιτική

Στη Δράμα η Υφυπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Σδούκου Αλεξάνδρα – Τί είπε για το φυσικό αέριο

Την εκτίμηση της ότι η κατάσταση έχει αλλάξει προς το καλύτερο όσον αφορά τις αποκαταστάσεις μετά τα έργα του φυσικού αερίου στην πόλη, εξέφρασε σε συνέντευξη της στα ΜΜΕ η υφυπουργός ενέργειας και Περιβάλλοντος κα Αλεξάνδρα Σδούκου κατά την επίσκεψη της στη Δράμα.

Στις επίμονες ερωτήσεις των δημοσιογράφων παραδέχτηκε ότι όντως το πρώτο χρονικό διάστημα υπήρξε από την πλευρά του εργολάβου πλημμελής αποκατάσταση των σημείων από όπου περνούσε το φυσικό αέριο αλλά στη συνέχεια μετά από τις παρεμβάσεις της κυβέρνησης και του υπουργείου, υπήρξε διαφοροποίηση του τρόπου αντιμετώπισης των προβλημάτων προς το καλύτερο.

“Πλέον η ανάδοχος εταιρεία έχει δεσμευτεί ότι όπου ανοίγει δρόμους θα προχωρά άμεσα στην αποκατάσταση τους”, ανέφερε η κα Σδούκου.

Σε παρέμβαση του ο Δήμαρχος Δράμας Γιώργος Παπαδόπουλος συμφώνησε με την κα Σδούκου σημειώνοντας ότι μέχρι τον προηγούμενο Οκτώβριο υπήρχαν 5.000 μέτρα δρόμων ανοικτά στην Δράμα αλλά από τον Φεβρουάριο και μετά η κατάσταση άλλαξε και πλέον η ανάδοχος εταιρεία εκπληρώνει κατά γράμμα τις υποχρεώσεις της.

Όπως χαρακτηριστικά είπε, για το λόγο αυτό «τραβήξαμε αυτιά» για να γίνονται οι παρεμβάσεις γρηγορότερα και καλλίτερα και να μην επαναληφθεί η πλημμελής εκπλήρωση των συμβατικών υποχρεώσεων της αναδόχου εταιρείας.

Σχετικά με τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας σημείωσε πως η κυβέρνηση είναι υπέρ της ανάπτυξης τους, στο πλαίσιο πάντα της προστασίας του περιβάλλοντος και χωρίς να δημιουργούνται προβλήματα σε άλλες παραγωγικές δραστηριότητες ενώ στο θέμα των αντιδράσεων των τοπικών κοινωνιών στην εξόρυξη μαρμάρου τόνισε ότι ήρθε στη Δράμα προκειμένου να ακούσει τις διαφορετικές απόψεις και να μελετήσει τις αντιδράσεις που καταγράφονται.