Κοινωνία

Τί λέει ο Άδωνις Γεωργιάδης για το Νοσοκομείο της Δράμας και τις παραιτήσεις των γιατρών

Το θέμα των παραιτήσεων των 12 γιατρών του νοσοκομείου Δράμας συζητήθηκε σήμερα στη Βουλή στο πλαίσιο ερώτησης του βουλευτή Δράμας του ΣΥΡΙΖΑ Θεόφιλου Ξανθόπουλου.

Ο Δραμινός βουλευτής παρουσία και των δύο άλλων συναδέλφων του από το νομό, έθεσε το θέμα στην τραγική διάσταση του.

Απαντώντας ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης, είπε ότι δεν μπορεί να κατηγορείται για αδιαφορία στην υπόθεση του νοσοκομείου Δράμας, δεδομένου ότι υλοποίησε όλα εκείνα για τα οποία είχε δεσμευτεί.

Έκκληση να μην παραιτηθούν τώρα

Έκανε έκκληση στους γιατρούς να μην παραιτηθούν γιατί θα δημιουργήσουν πρόβλημα όπως είπε και στο νοσοκομείο και την τοπική κοινωνία.

Ωστόσο είπε χαρακτηριστικά ότι η απειλή παραίτησης τους, τη δεδομένη στιγμή και μόλις δύο ημέρες πριν να βγει η προκήρυξη των θέσεων για παθολόγους γιατρούς με το νέο νόμο, είναι το λιγότερο παράλογη.

Εκβιασμούς το κράτος δεν δέχεται

«Εκβιασμούς το κράτος δεν δέχεται. Κανένας συνδικαλιστής δεν μπορεί να εκβιάσει το κράτος. Την κίνηση τους την εκλαμβάνω ως κραυγή αγωνίας. Κατά τη γνώμη μου με καλόπιστη διάθεση και συνεννόηση  τα προβλήματα μπορούν να λυθούν. Αλλά θα κλείσουμε το νοσοκομείο;» ανέφερε χαρακτηριστικά

Αν και παραδέχτηκε ότι το νοσοκομείο της Δράμας έχει  προβληματική λειτουργία ισχυρίστηκε ότι τα πράγματα θα αλλάξουν μέσα στους επόμενους τρείς μήνες και εξέφρασε την αισιοδοξία τους ότι τελικά θα υπάρξει με τα νέα μέτρα, αυξημένο ενδιαφέρον από τους γιατρούς για το νοσοκομείο της Δράμας

«Με τις νέες προκηρύξεις,  οι γιατροί – είπε ο κ. Γεωργιάδης –  θα παίρνουν 7.200 ευρώ παραπάνω τον χρόνο σε σχέση με τα 600 ευρώ που έπαιρναν με τον προηγούμενο νόμο. Θα δούμε μέσα στους επόμενους τρείς μήνες τα αποτελέσματα αυτών των ενεργειών μας»

Διαβάστε παρακάτω το δελτίο τύπου του βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ Δράμας Θεόφιλου Ξανθόπουλου:

ΔΤ Επίκαιρη συζήτηση νοσοκομείο Δράμας (1)