Κοινωνία

Υποχρεωτική παύση εργασιών 12:00 – 17:00 λόγω καύσωνα – Απαγόρευση κυκλοφορίας στα δάση της Δράμας

Το Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης με  εγκύκλιο του, λαμβάνει έκτακτα μέτρα για την αντιμετώπιση της θερμικής καταπόνησης των εργαζομένων του ιδιωτικού τομέα.

Για τις επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στην περιφέρεια μας, καθίσταται υποχρεωτική η παύση εργασιών κατά το χρονικό διάστημα 12 το μεσημέρι με 5 το απόγευμα από σήμερα Τρίτη 16 Ιουλίου έως και την Παρασκευή 19, σε χειρωνακτικές εργασίες που εκτελούνται σε εξωτερικό χώρο.

Ενδεικτικά αναφέρονται εργασίες σε τεχνικά και οικοδομικά έργα, εργοτάξια, delivery, κ.λπ., όταν η θερμοκρασία είναι ίση ή ανώτερη των 40° C.

Απαγόρευση κυκλοφορίας στα δάση της Δράμας

Την απαγόρευση της κυκλοφορίας πεζών και οχημάτων –για σήμερα 16 Ιουλίου-με ελάχιστες εξαιρέσεις ανακοίνωσε η Αντιπεριφέρεια Δράμας στα δάση του Νομού Δράμας, εξαιτίας του κινδύνου πυρκαγιάς που ευνοούν οι συνθήκες του παρατεταμένου καύσωνα.

Ο χάρτης επικινδυνότητας πυρκαγιάς που εκδόθηκε από την Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας για την Π.Ε. Δράμας προβλέπει κατηγορία κίνδυνου 3 (Υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς) για σήμερα.

Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας παράλληλα συνιστά στους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να αποφεύγουν ενέργειες στην ύπαιθρο που μπορούν να προκαλέσουν πυρκαγιά από αμέλεια.

Κλιματιζόμενοι χώροι στον Δήμο Δράμας

Ο Δήμος Δράμας ενημερώνει ότι διαθέτει δυο κλιματιζόμενους χώρους, ανοιχτούς για τους δημότες όλες τις ημέρες του καύσωνα:

– το ισόγειο του Δημαρχείου από 15 έως 19 Ιουλίου, 9 το πρωί με 9 το βράδυ

και το ισογείου του παλαιού Δημαρχείου από 15 έως 19 Ιουλίου, 7 το πρωί με 3 το απόγευμα