Το Φεστιβάλ της Δράμας συνεχίζει το «άνοιγμα» προς την τοπική κοινωνία, που είχε ξεκινήσει πριν 2 χρόνια. Στόχος της διοίκησης είναι να συνεχιστεί και να αυξηθεί φέτος, η περσινή επιτυχημένη συμμετοχή στο Φεστιβάλ, 12 ταινιών Δραμινών συντελεστών, οι οποίες δημιουργήθηκαν στο κινηματογραφικό εργαστήρι.
Το Φεστιβάλ ανακοίνωσε την έναρξη του τρίτου κύκλου του προγράμματος, Workshop III – 2025.
Η ανταπόκριση του κοινού, στην πρόσκληση του Πολιτιστικού Οργανισμού ήταν αθρόα, με συνολικά 130 αιτήσεις συμμετοχής. Λόγω του αυξημένου ενδιαφέροντος, ο αριθμός των συμμετεχόντων αυξήθηκε από 25 σε 30, δίνοντας την ευκαιρία σε ακόμη περισσότερους νέους, επίδοξους δημιουργούς να αποκτήσουν πολύτιμες γνώσεις και εμπειρίες στον χώρο του κινηματογράφου.
Προτεραιότητα σε συμμετέχοντες που θα παρακολουθήσουν το εργαστήρι για πρώτη φορά
Λόγω της μεγάλης ανταπόκρισης του κοινού δόθηκε προτεραιότητα σε συμμετέχοντες που θα παρακολουθήσουν το εργαστήρι για πρώτη φορά, δίνοντας έτσι τη δυνατότητα συμμετοχής σε όλα τα μέλη της τοπικής κοινωνίας, ενισχύοντας την πολιτιστική δραστηριότητα της περιοχής και ενθαρρύνοντας τη συμμετοχή ανθρώπων από διαφορετικά υπόβαθρα.
Η επιλογή των συμμετεχόντων έγινε με βάση την έγκαιρη υποβολή της αίτησής τους, ακολουθώντας αυστηρή σειρά προτεραιότητας, διασφαλίζοντας μια δίκαιη διαδικασία επιλογής.
Οι ταινίες που θα δημιουργηθούν, θα προβληθούν κατά τη διάρκεια του Φεστιβάλ Δράμας
Το Workshop, σε σχεδιασμό και εκτέλεση του Πολιτιστικού Οργανισμού και του Δήμου Δράμας, θα πραγματοποιηθεί σε διάστημα πέντε μηνών στην πόλη της Δράμας. Οι ταινίες μικρού μήκους που θα δημιουργηθούν, θα προβληθούν κατά τη διάρκεια του 48ου Διεθνούς Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Δράμας.
Το πρόγραμμα, που πραγματοποιεί ο Πολιτιστικός Οργανισμός και ο Δήμος Δράμας, για Τρίτη συνεχόμενη χρονιά στη Δράμα, παρέχει στους συμμετέχοντες τις βασικές γνώσεις και τα απαραίτητα εργαλεία για τη συγγραφή ενός σεναρίου και την υλοποίηση μιας ταινίας μικρού μήκους. Επιπλέον, προσφέρει τεχνογνωσία πάνω στην ανάπτυξη ιστοριών για ταινίες μικρού μήκους, καθώς και στις βασικές γνώσεις παραγωγής. Η συμμετοχή των επίδοξων δημιουργών είναι χωρίς κανένα κόστος για τους ίδιους.
Το εργαστήριο πραγματοποιείται από δύο εξειδικευμένους εισηγητές/εκπαιδευτές, τον Παναγιώτη Ιωσηφέλη, διακεκριμένο σεναριογράφο, καθηγητή σεναρίου στο Τμήμα Κινηματογράφου της Σχολής Καλών Τεχνών του ΑΠΘ και Head Programmer του Εθνικού Σπουδαστικού Προγράμματος του Φεστιβάλ, και τον Βασίλη Λουλέ, βραβευμένο σκηνοθέτη ταινιών, Καθηγητή Σκηνοθεσίας του Προγράμματος «Σπουδές Κινηματογραφικής Γραφής, Πρακτικής και Έρευνας» του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου (ΕΑΠ) και επί σειρά ετών Συντονιστή παραγωγής των ταινιών μικρού μήκους «μικροφίλμ» της ΕΡΤ.
Η υλοποίηση των εκπαιδευτικών προγραμμάτων του Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Δράμας πραγματοποιείται με την υποστήριξη της RAYCAP S.A.