Κοινωνία

Φυσικό Αέριο – Δράμα: 75 νέα χιλιόμετρα δικτύου χαμηλής πίεσης έως το 2026

75 νέα χιλιόμετρα δικτύου χαμηλής πίεσης φυσικού αερίου και τουλάχιστον 2.200 νέες συνδέσεις καταναλωτών από τον οικιακό, εμπορικό και βιομηχανικό τομέα, πρόκειται να ολοκληρωθούν στην πόλη της Δράμας μέχρι το τέλος του 2016.

Πρόκειται για δέσμευση της Διευθύνουσας Συμβούλου της εταιρείας Enaon EDA, της Ελληνικής Εταιρείας Διανομής Αερίων, κας Francesca Zanninotti σε συνάντηση της, με τον Δήμαρχο Δράμας Γιώργο Παπαδόπουλο.

Εντωμεταξύ οι εργασίες κατασκευής του δικτύου θα επανεκκινήσουν μέχρι το τέλος Οκτωβρίου.

Στη συνάντηση, η Διευθύνουσα Σύμβουλος της εταιρείας Enaon EDA, δεσμεύτηκε εκτός των άλλων, να προχωρήσει με συνέπεια στην τήρηση του νέου χρονοδιαγράμματος, παρέχοντας, το συντομότερο δυνατό, σε περισσότερα νοικοκυριά και επιχειρήσεις της πόλης τη δυνατότητα πρόσβασης σε μια πιο αποδοτική και πιο «καθαρή» μορφή ενέργειας. Παράλληλα, διαβεβαίωσε για την υλοποίηση των έργων με τη μικρότερη δυνατή όχληση, με σεβασμό στην τοπική κοινωνία και το περιβάλλον.

Αυξημένη η ζήτηση στη Δράμα με 1.120 υπογεγραμμένες συμβάσεις και 1.929 αιτήσεις σύνδεσης

Από τα στοιχεία που υπάρχουν, η ζήτηση που καταγράφεται για σύνδεση με το δίκτυο φυσικού αερίου στη Δράμα είναι αυξημένη, με 1.120 υπογεγραμμένες συμβάσεις και 1.929 αιτήσεις σύνδεσης. Παράλληλα, μεταξύ των ωφελούμενων στη Δράμα που ήδη καταναλώνουν φυσικό αέριο, βρίσκονται, εκτός από οικιακοί και εμπορικοί καταναλωτές, το Γενικό Νοσοκομείο Δράμας και το Δημοτικό Κολυμβητήριο Δράμας  και 7 βιομηχανίες.

Το έργο κατασκευής δικτύου διανομής φυσικού αερίου στη Δράμα και την Ξάνθη είναι συνολικού προϋπολογισμού 16,8 εκατ. ευρώ και συγχρηματοδοτείται από  ίδια κεφάλαια της Enaon και πόρους από το ΕΣΠΑ 2014-2020 μέσω του Επιχειρησιακού Προγράμματος Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης 2014-2020.

Δήμαρχος Δράμας: Στόχος είναι η ολοκλήρωση του έργου να πραγματοποιηθεί με τα υψηλότερα πρότυπα ποιότητας και υπευθυνότητας

Ο Δήμαρχος Δράμας, κ. Γιώργος Παπαδόπουλος, μετά την ολοκλήρωση της συνάντησης, δήλωσε:

«Σε μια εποικοδομητική συζήτηση που πραγματοποιήθηκε στο γραφείο μου, ενημερώθηκα από την κα Francesca Zanninotti, Διευθύνουσα Σύμβουλο της Enaon EDA και στελέχη της Εταιρείας για την επανεκκίνηση των εργασιών κατασκευής του Δικτύου Διανομής Φυσικού Αερίου στην πόλη μας, στο προσεχές χρονικό διάστημα.

Οι προθέσεις της εταιρείας για καλή συνεργασία με νέους, συμφέροντες για το Δήμο όρους, και σε καλό κλίμα, που θα εμφορείται από το σεβασμό και την αξιοπιστία, μας κάνουν αισιόδοξους για τη συνέχεια.

Η εταιρεία εγγυάται ότι η πρόοδος του έργου θα ακολουθήσει το προβλεπόμενο χρονοδιάγραμμα, και θα τηρηθούν στο ακέραιο οι δεσμεύσεις της και εμείς δεν έχουμε λόγο να το αμφισβητούμε αυτό στην επανεκκίνηση της συνεργασίας μας.

Στόχος είναι η ολοκλήρωση του έργου να πραγματοποιηθεί με τα υψηλότερα πρότυπα ποιότητας και υπευθυνότητας, εξυπηρετώντας τα νοικοκυριά και τις επιχειρήσεις της Δράμας.

Ελπίζουμε ότι με αυτόν τον τρόπο θα συμβάλλουμε όλοι τόσο στην τοπική ανάπτυξη, όσο και στην προστασία του περιβάλλοντος».

Από την πλευρά της, η Διευθύνουσα Σύμβουλος της Enaon EDA, κα Francesca Zanninotti υπογράμμισε:

«Σε ένα ιδιαίτερα θετικό και παραγωγικό κλίμα  παρουσιάσαμε σήμερα στον Δήμαρχο Δράμας το επικαιροποιημένο χρονοδιάγραμμα υλοποίησης του έργου κατασκευής του δικτύου διανομής φυσικού αερίου στην πόλη, στο οποίο προχωράμε ενσωματώνοντας νέους πόρους και νέα εργαλεία, ξεπερνώντας τα εμπόδια του παρελθόντος.  Είμαστε πλήρως δεσμευμένοι να εργαστούμε με αφοσίωση, διασφαλίζοντας ότι το έργο θα ολοκληρωθεί  έγκαιρα  και σύμφωνα με τα υψηλότερα πρότυπα ποιότητας και υπευθυνότητας.

Με συνέπεια και αποφασιστικότητα, εργαζόμαστε με προσήλωση για την τήρηση των συμφωνημένων στόχων, έχοντας στο επίκεντρο της προσπάθειάς μας την τοπική κοινωνία, ώστε το φυσικό αέριο να φθάσει σε όσο το δυνατόν περισσότερα νοικοκυριά και επιχειρήσεις, συμβάλλοντας στην περιφερειακή ανάπτυξη και μειώνοντας το περιβαλλοντικό μας αποτύπωμα .

Το δίκτυο που κατασκευάζεται στη Δράμα είναι έξυπνο και ψηφιακό, έτοιμο να υποδεχθεί ανανεώσιμα αέρια   ενισχύοντας περαιτέρω την αποδοτικότητα, την ασφάλεια και τη βιωσιμότητα των λειτουργιών μας».