Χωρίς κατηγορία

Εκλογές στη Δράμα: Παραπολιτικά – σχόλια και … άλλα

Ο ξεροχείμαρρος Μοναστηρακίου και οι θέσεις των υποψηφίων

Καλά τα ωραία και μεγάλα έργα που υπόσχονται για την Δράμα οι παρατάξεις που παίρνουν μέρος στις εκλογές αλλά υπάρχουν και ζητήματα για τα οποία δεν έχει γίνει καμία κουβέντα μέχρι σήμερα.

Είδατε τι έγινε στην Θεσσαλία με τις πλημμύρες.

Στην πόλη της Δράμας υπάρχει μια βραδυφλεγής βόμβα που στην περίπτωση βροχόπτωσης – πολύ μικρότερης σε ένταση με αυτήν στην Θεσσαλία – θα πλημμυρήσει η μισή πόλη.

Ο ξεροχείμαρρος Μοναστηρακίου και η συνέχεια του, ο πλακοσκεπής αγωγός που διαπερνά την 19ης Μαΐου.

Τόσα χρόνια δεν έχει γίνει το παραμικρό έργο και καμιά πρόνοια δεν έχει ληφθεί στην κατεύθυνση θωράκισης και προστασίας της Δράμας στην περίπτωση που ο ξεροχείμαρρος πλημμυρίσει – όπως παλιά –  και κατεβάσει νερά και φερτές ύλες στην πόλη.

Καιρός είναι οι υποψήφιοι και οι υποψήφιες να πάρουν θέση και να δεσμευτούν για συγκεκριμένες ενέργειες, που πρέπει να γίνουν άμεσα.

 Ποιος έκανε τα έργα τελικά;

Δεν έχει άδικο ο υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος του κ. Μαμσάκου, Γιώργος Ψαρράς, που λέει και ξαναλέει πως δεν γίνεται κάποιοι υποψήφιοι σύμβουλοι από τη μία να λένε ότι η δημοτική κοινότητα Δράμας έκανε μεγάλο και σημαντικό έργο την προηγούμενη τετραετία(και μάλιστα να το προβάλουν) και από την άλλη να ισχυρίζονται ότι ο Δήμος Δράμας δεν έκανε τίποτε και ήταν απών.

Δεν μπορεί να ισχύει κάτι τέτοιο.

Σίγουρα παίζουν σημαντικό ρόλο τα πρόσωπα που απαρτίζουν το συμβούλιο αλλά όπως και να το κάνουμε χωρίς τη συνδρομή του Δήμου, έργο δεν μπορεί να παραχθεί.

Μόλις περάσουν οι εκλογές … ξεχνιόμαστε

Είναι πολύ θετική, η πολιτική που ακολουθούν παρατάξεις και υποψήφιοι όσον αφορά συναντήσεις με φορείς και οργανώσεις του νομού.

Ενημερώνονται από πρώτο χέρι για ζητήματα και προβλήματα που υπάρχουν ενώ παράλληλα συζητούν και τις λύσεις τους, με ανθρώπους που έχουν γνώση των θεμάτων.

Δυστυχώς, το παρελθόν μας δείχνει πως μόλις περάσουν οι εκλογές, οι συναντήσεις και οι επαφές αυτές θα σταματήσουν εντελώς ή – στην καλύτερη περίπτωση – θα γίνονται μόνον όταν είναι επιτακτική ανάγκη.

 Προσοχή στην υπερ προβολή … κουράζει

Οι πολλές δημοσιεύσεις και αναρτήσεις προεκλογικού περιεχομένου στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ενέχουν ένα σοβαρό κίνδυνο για τον-την υποψήφιο-α.

Την κούραση των διαδικτυακών φίλων από την συνεχόμενη επανάληψη και την δυσφορία τους, από την υπερ προβολή ενός περιεχομένου που δεν παρουσιάζει ιδιαίτερο ενδιαφέρον.

Συμβουλή προς τους υποψηφίους, να είναι φειδωλοί ως προς την παρουσία τους στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και να προχωρούν σε δημοσιεύσεις όταν έχουν πραγματικά να πουν ή να δείξουν, κάτι ουσιαστικό.

Τα κριτήρια της επιλογής υποψηφίου

Όλοι λένε ότι δεν πρέπει να ψηφίζουμε, με κριτήριο μόνο το συγγενή, το φίλο ή αυτόν που μας ψυχαγωγεί, αλλά με αξιοκρατικά κριτήρια να επιλεγούμε τον Δήμαρχο, τον Αντιδήμαρχο, τον Αντιπεριφερειαρχη κ.τ.λ.

Αλήθεια όμως πόσοι από εμάς λαμβάνουμε υπόψιν την επάρκεια, τις γνώσεις, το επίπεδο κάθε υποψηφίου πριν πάμε στην κάλπη;

Εγώ πάντως στην Περιφέρεια, αλλά και στον Δήμο, θα επιλέξω ανθρώπους που ξέρουν από Δημόσια Διοίκηση, που μπορούν να διαβάσουν υπηρεσιακά έγγραφα, να καταλαβαίνουν τους νόμους και να μπορούν να μας εκπροσωπήσουν επάξια.

Τα «καλά» και τα «κακά» ψηφοδέλτια

«-Το ψηφοδέλτιο του Χ είναι καλό στην πόλη αλλά κακό στα χωριά.

-Το ψηφοδέλτιο του Ψ έχει δυνατούς υποψηφίους αλλά του Ω έχει δυνατά επαγγέλματα».

Πόσες τέτοιες κρίσεις και σχόλια δεν έχετε ακούσει αλήθεια, σε συζητήσεις για τις εκλογές;

Ποτέ δεν κατάλαβα πώς ορίζεται το «καλό» και το «κακό», η «δύναμη» και η «αδυναμία» σε ένα ψηφοδέλτιο που δεν έχει συμμετάσχει στις εκλογές και δεν έχει κριθεί από τον κόσμο.

Για ποια δημοσκόπηση μιλάνε;

Μέχρι στιγμής δεν έχει δημοσιευτεί ΚΑΜΙΑ δημοσκόπηση στη Δράμα, η οποία να έχει γίνει από νόμιμο φορέα και να πληροί τους όρους που η νομοθεσία ορίζει.

Όλα όσα ακούγονται στο παρασκήνιο περί – δήθεν – δημοσκοπήσεων που φέρνουν τον έναν ή τον άλλον, πρώτο και δεύτερο, απορρέουν είτε από συζητήσεις του καφενείου είτε από σκόπιμες διαρροές, τύπου fake news.

Ο Παπαγάλος … υποψήφιος