Κοινωνία

Η ανάπτυξη του εναλλακτικού τουρισμού στη Δράμα – Σύσκεψη στο διοικητήριο

Με στόχο την ανάδειξη του εναλλακτικού τουρισμού πραγματοποιήθηκε σήμερα Τρίτη 25 Ιουνίου το πρωί, ευρεία σύσκεψη στο διοικητήριο Δράμας με πρωτοβουλία του θεματικού αντιπεριφερειάρχη τουρισμού Παναγιώτη Αρχοντή, του αντιπεριφερειάρχη Δράμας Μιχάλη Μουρβετίδη και την συμμετοχή εκπροσώπων των δήμων του νομού, υπηρεσιακών παραγόντων και στελεχών φορέων που δραστηριοποιούνται στον εναλλακτικό τουρισμό στη Δράμα.

Στόχος τη νέας περιφερειακής αρχής είναι – όπως ανέφερε σε δηλώσεις του ο κ. Αρχοντής – να αναδειχτούν όλες τις μορφές τουρισμού στην περιφέρεια μας και όχι μόνο η προσέλκυση τουριστών αποκλειστικά τους καλοκαιρινούς μήνες, στις περιοχές που έχει θάλασσα.

Παρόντες ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Γιώργος Κύρτσης(αριστερά), ο Διεθυντής της Αναπτυξιακής Μανώλης Χατζόπουλος, ο περιφερειακός σύμβουλος Στέργιος Ηλιόπουλος, ο πρόεδρος των Ξενοδόχων Δράμας Άγγελος Καλλίας.

Πρόκειται για μια οργανωμένη κίνηση από την πλευρά της περιφέρειας, η οποία βασίζεται σε ένα σχεδιασμό στον οποίο θα συμμετέχει η κάθε περιφερειακή ενότητα με συγκεκριμένες προτάσεις που θα καταθέσει ενώ βασικό στοιχείο της πρωτοβουλίας αυτής είναι η από κοινού προσπάθεια όλων.

Στην σημερινή σύσκεψη συζητήθηκαν οι προτάσεις που κατέθεσαν οι φορείς της Δράμας, προκειμένου να δημιουργηθεί ένα συγκεκριμένο πλάνο, βασιζόμενος στους πυλώνες εναλλακτικού τουρισμού στην περιοχή μας.

Ο Δήμαρχος Δοξάτου Γιώργος Βογιατζής και ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Δράμας Στέφανος Γεωργιάδης

Θρησκευτικός, Αρχαιολογικός, Ιαματικός, Πολιτιστικός, Γαστρονομικός τουρισμός, είναι κάποιες από τις μορφές τουρισμού που μπορούν να αναπτυχθούν στην περιοχή μας και τις τέσσερις εποχές του χρόνου.

Όπως ανέφερε ο Αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού ΑΜΘ πρόκειται για μια πάγια θέση της περιφερειακής αρχής και του περιφερειάρχη κ. Τοψίδη, την οποία θα υποστηρίξουν με κάθε δυνατό τρόπο.

Ο Αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού ΑΜΘ Παναγιώτης Αρχοντής και ο Αντιπεριφερειάρχης Δράμας Μιχάλης Μουρβετίδης
Ακούστε παρακάτω τις δηλώσεις τους: