Πολιτισμός

Δράμα: Οι εκδηλώσεις για την πανσέληνο του Αυγούστου

Τριήμερες εκδηλώσεις για την πανσέληνο του Αυγούστου θα πραγματοποιηθούν στην περιφερειακή ενότητα Δράμας, από την Εφορεία Αρχαιοτήτων.

Οι εκδηλώσεις είναι προγραμματισμένες για 17,18 και 19 Αυγούστου, στην Ακρόπολη Πλατανιάς, στον αρχαιολογικό χώρο της Καλής Βρύσης και στην Ακρόπολη Κεφαλαρίου.

Το Σάββατο 17 Αυγούστου στις 10 το βράδυ, θα γίνει «Παρατήρηση του Αυγουστιάτικου Φεγγαριού» στην Ακρόπολη Πλατανιάς.

Την Κυριακή 18 Αυγούστου στις 9 το βράδυ, στον αρχαιολογικό χώρο Καλής Βρύσης, θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση με κεντρικό τίτλο: «Το Μονοπάτι της Σελήνης».

Η εκδήλωση θα ανοίξει με χαιρετισμούς επισήμων και θα ακολουθήσει ομιλία της Βασιλικής Πουλιούδη, προϊσταμένης της Εφορείας Αρχαιοτήτων Δράμας.

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει στη συνέχεια θεατρική παράσταση από το παιδικό τμήμα του Πολιτιστικού Συλλόγου Καλής Βρύσης και μουσική βραδιά με τον Γιώργο Αετόπουλο (κιθάρα και φωνή) και Δημήτρη Αλιστρατινό (Πνευστά).

Τη Δευτέρα 19 Αυγούστου, ημέρα της πανσελήνου, στις 21.00, ανοίγει για πρώτη φορά η Ακρόπολη του Κεφαλαρίου, όπου θα γίνει μια εκδήλωση με κεντρικό θέμα «Ήχος και Φως από την Πανσέληνο του Αυγούστου».

Η θεατρική ομάδα «Αργοναύτες» θα παρουσιάσει το θεατρικό δρώμενο με τίτλο: «Η Αρπαγή της Περσεφόνης».