Κοινωνία

Εμπορικός Σύλλογος Δράμας: Φέρτε πίσω τη Λαϊκή Αγορά – Πάρτε νέα απόφαση τον Σεπτέμβριο

Την δυσαρέσκεια του για την μεταφορά της Λαϊκής Αγοράς της Δράμας στην περιοχή της Ανάπλασης, εκφράζει με ανακοίνωση του ο Εμπορικός Σύλλογος Δράμας.

Τονίζει χαρακτηριστικά ότι η εξέλιξη αυτή, θα λειτουργήσει ως χαριστική βολή στα εμπορικά καταστήματα καθώς η οδός Χελμού είναι μακριά από τον κεντρικό ιστό της πόλης και οι πολίτες δεν μπορούν να διανύσουν τέτοια απόσταση, ώστε να τα επισκεφθούν.

Ζητά από την Δημοτική Αρχή μία καινούρια απόφαση Δημοτικού Συμβουλίου που θα ορίζει ως χώρο διεξαγωγής της Λαϊκής Αγοράς την οδό 19ης Μαΐου και μάλιστα σημειώνει ότι αυτό πρέπει να συμβεί μέσα στον Σεπτέμβριο, ώστε να μειωθεί το ποσοστό ζημίας των εμπορικών επιχειρήσεων του κέντρου.

Η ανακοίνωση του Εμπορικού Συλλόγου Δράμας

ΘΕΜΑ: << ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΛΑΪΚΗΣ ΑΓΟΡΑΣ ΔΡΑΜΑΣ>>

Έκπληξη μας προκάλεσε η είδηση της μεταφορά της Λαϊκής Αγοράς εξ ολοκλήρου ,στην οδό Χελμού στην περιοχή της ανάπλασης. Αντιλαμβανόμαστε ότι πρέπει να εφαρμοστεί η σχετική απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου της προηγούμενης δημοτικής περιόδου, ωστόσο οφείλουμε να εκφράσουμε την δυσαρέσκειά μας και να προστατέψουμε τα συμφέροντα των εμπορικών καταστημάτων τα οποία πλήττονται ανεπανόρθωτα.

Ο κόσμος δεν μπορεί να κατέβει στο κέντρο – είναι μεγάλη η απόσταση

Η Λαϊκή αγορά της Πέμπτης ήταν η αφορμή για να κατέβει ο κόσμος στο κέντρο της πόλης και να συνδυάσει τις αγορές της Λαϊκής με αγορές από τα εμπορικά καταστήματα. Αποτελούσε επίσης ευκαιρία επίσκεψης σε καφέ και εστιατόρια. Η μεταφορά της Λαϊκής Αγοράς επι της Χελμού καθιστά όλα τα παραπάνω αδύνατα, καθώς η περιοχή είναι μακρυά από τον κεντρικό ιστό της πόλης και οι πολίτες εκ των πραγμάτων δεν μπορούν να διανύσουν τέτοια απόσταση, ώστε να επισκεφθούν και τα εμπορικά καταστήματα.

Η μεταφορά της Λαϊκής στην Χελμού θα είναι η χαριστική βολή που θα σημάνει και το κλείσιμο των επιχειρήσεων μας

Οι επιχειρήσεις με τις υπάρχουσες συνθήκες ήδη αντιμετωπίζουν σοβαρές δυσκολίες. Υπάρχουν πολλές επιχειρήσεις που επένδυσαν στην Λαϊκή αγορά, αγοράζοντας ή νοικιάζοντας χώρο κοντά στην περιοχή της 19ης Μαΐου , μάλιστα υπάρχουν καταστήματα που ανοίγουν αποκλειστικά για την Λαϊκή αγορά και λειτουργούν μόνο την συγκεκριμένη ημέρα. Αντιλαμβάνεστε λοιπόν ότι για κάποιους η μεταφορά της Λαϊκής θα είναι η χαριστική βολή που θα σημάνει και το κλείσιμο της επιχείρησής τους.

Το γεγονός ότι δεν είχε εφαρμοστεί η σχετική απόφαση τόσο καιρό δεν είναι τυχαίο. Το σύνολο του Δραμινού Λαού και πολύ περισσότερο το σύνολο του εμπορικού κόσμου, είχε εναντιωθεί στην παραπάνω απόφαση και είχε εκφράσει την δυσαρέσκειά του στην προηγούμενη Δημοτική Αρχή και εκ του αποτελέσματος φάνηκε πως υπήρξε και πολιτικό κόστος.

Πάρτε νέα απόφαση μέσα στον Σεπτέμβριο

Περιμένουμε από την νέα Δημοτική Αρχή να φανεί αντάξια της εμπιστοσύνης του κόσμου και να υλοποιήσει τις προεκλογικές της δεσμεύσεις αλλά και τα όσα δήλωσε μετεκλογικά ο Δήμαρχος σε συνεντεύξεις του, για μεταφορά της Λαϊκής Αγοράς στον παραδοσιακό της χώρο επι της 19ης Μαΐου.

Αναμένουμε επομένως μία καινούρια απόφαση Δημοτικού Συμβουλίου που θα ορίζει ως χώρο διεξαγωγής της Λαϊκής Αγοράς την οδο 19ης Μαΐου και ευελπιστούμε ότι αυτό θα συμβεί μέσα στον επόμενο μήνα,  τον Σεπτέμβριο ,ώστε να μειωθεί το ποσοστό ζημίας των επιχειρήσεων μας.