Κοινωνία

Σοκάρουν τα στοιχεία για την κακοποίηση γυναικών στη Δράμα

Σοκάρουν τα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα η Τσακιρίδου Σοφία, Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής και Πολιτικής Ισότητας των Φύλων καθώς και Προστασίας και Προαγωγής της Δημόσιας Υγείας, όσον αφορά το μεγάλο θέμα της κακοποίησης γυναικών στη Δράμα.

Μόνο το 1ο εξάμηνο του 2024 απευθύνθηκαν στο συμβουλευτικό κέντρο της Καβάλας, 200 γυναίκες από τη Δράμα!

Η κα Τσακιρίδου(δεύτερη απο αριστερά)

Τα περιστατικά ήταν περισσότερα – όπως είπε η κα Τσακιρίδου – δεδομένης της απόστασης και του φόβου των γυναικών από τους κακοποιητές συντρόφους τους.

«Δεν σταματάνε τα τηλεφωνήματα» ανέφερε χαρακτηριστικά η αντιδήμαρχος Δράμας, καταδεικνύοντας της σοβαρότητα του προβλήματος.

Συμβουλευτικό Κέντρο γυναικών στη Δράμα

Αυτός είναι ένας από τους κύριους λόγους για τους οποίους η δημοτική αρχή Δράμας, ξεκίνησε και συνεχίζει την διαδικασία δημιουργίας συμβουλευτικού κέντρου γυναικών στη Δράμα.

Το θέμα τέθηκε στο δημοτικό συμβούλιο Δράμας και στη συνεδρίαση λογοδοσίας από την επικεφαλής της δημοτικής παράταξης “Project για τη Δράμα” Παρθένα Κιόρτεβε.

Η αντιδήμαρχος κα Τσακιρίδου ανέφερε ότι η διαδικασία έχει προχωρήσει σε μεγάλο βαθμό.

Υπάρχει ήδη η απόφαση του περιφερειάρχη κ. Τοψίδη, δημοσιοποιήθηκε η σχετική πρόσκληση και είναι δεσμευμένη η δαπάνη για την υλοποίηση του έργου.

Ο συμβουλευτικός σταθμός θα γίνει στο κτίριο του παιδικού σταθμού στην περιοχή της ανάπλασης, μετά από επιλογή του υπουργείου και σε συνεργασία με τον Δήμο Δράμας και τις συναρμόδιες υπηρεσίες.

Έως το τέλος του χρόνου, είναι προγραμματισμένη η ολοκλήρωση των εργασιών για την εσωτερική διαμόρφωση του χώρου και καλώς εχόντων των πραγμάτων πρόκειται να λειτουργήσει την άνοιξη του 2025.

Αμέσως μετά την έγκριση του έργου θα πραγματοποιηθεί και η στελέχωση του, από εξειδικευμένο προσωπικό.