Κοινωνία

Ένας μεγάλος πλάτανος έπεσε στην Αγία Βαρβάρα – Ευτυχώς χωρίς θύματα(φωτο)

Ένα μεγάλο πλατάνι έπεσε σήμερα Τρίτη 3 Σεπτεμβρίου το βράδυ, στην περιοχή της Αγίας Βαρβάρας στη Δράμα, προκαλώντας πανικό σε όσους εκείνη τη στιγμή βρίσκονταν κοντά στο σημείο.

Το δέντρο έπεσε στα καλά του καθουμένου, χωρίς ευτυχώς να προκαλέσει υλικές ζημιές και κυρίως θύματα.

«Αν το δέντρο έπεφτε πάνω σε ανθρώπους, δεν υπήρχε περίπτωση να γλυτώσουν» ανέφερε αυτόπτης μάρτυρας.

Στο σημείο, συνήθως παίζουν παιδιά και η κίνηση είναι αυξημένη λόγω ύπαρξης καταστημάτων εστίασης. Ευτυχώς το δέντρο έπεσε σημείο που δεν υπήρχαν άνθρωποι.

Στο χώρο που έπεσε το δέντρο ( διαγωνίως απέναντι από τη Δημοτική βιβλιοθήκη, εντός του πάρκου της Αγίας Βαρβάρας) έσπευσε άμεσα η πυροσβεστική υπηρεσία, ο Δήμαρχος Δράμας Γιώργος Παπαδόπουλος, η αστυνομία και στελέχη άλλων υπηρεσιών.

« Το συμβάν αυτό είναι μια ξεκάθαρα απάντηση σε όσους ισχυρίζονται ότι όλα τα δέντρα ανεξέλεγκτα, δεν πρέπει να τα αγγίζει κανείς. Υπάρχουν δέντρα επικίνδυνα, που μπορεί να μη φαίνεται από τους πολίτες ότι έχουν πρόβλημα, αλλά όμως απαιτούν παρέμβαση. Κανείς δεν θέλει να κόβει ή να κλαδεύει δέντρα, υπάρχουν όμως περιπτώσεις που αυτό είναι αναγκαίο για την ασφάλεια των συμπολιτών μας» ανέφερε στέλεχος του δήμου που έσπευσε στο σημείο.

Φωτογραφίες: Κωνσταντίνος Ζώνκε