Κοινωνία

Λαική Αγορά Δράμας: Πέμπτη ή Σάββατο; – Αντιδράσεις των παραγωγών σε ενδεχόμενο αλλαγής ημέρας

Και επίσημα πλέον συζητιέται στο Δήμο της Δράμας η αλλαγή της ημέρας διεξαγωγής της Λαϊκής Αγοράς.

Η πρόταση των μικροπωλητών να διεξάγεται το Σάββατο και όχι την Πέμπτη, όπως ισχύει εδώ και δεκαετίες, έχει ανοίξει τον ασκό του Αίολου προκαλώντας τις έντονες αντιδράσεις των παραγωγών.

Σε συνέντευξη του στον ALPHA NEWS 95,5 ο πρόεδρος του σωματείου παραγωγών Δράμας κ. Χρυσοστομίδης εξέφρασε την κάθετη αντίθεση του σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο και δήλωσε πως οι παραγωγοί της Δράμας θα βρεθούν απέναντι στον Δήμαρχο, στην περίπτωση που αποφασιστεί να διεξάγεται η Λαϊκή Αγορά την ημέρα του Σαββάτου.

«Τόσα χρόνια δεν έχουμε δημιουργήσει κανένα πρόβλημα σε οποιαδήποτε εξέλιξη αλλά αν θελήσουν να μεταφέρουν την Λαϊκή το Σάββατο, εμείς θα βρεθούμε απέναντι» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Χρυσοστομίδης και σημείωσε ότι η θέση που εξέφρασε, αποτελεί θέση της πλειοψηφίας των μελών του σωματείου, δεδομένου ότι ήδη έχει συγκεντρώσει πάνω από 90 υπογραφές Δραμινών παραγωγών που δεν επιθυμούν αλλαγή της ημερομηνίας διεξαγωγής της Λαϊκής.

Στο πλευρό των Δραμινών παραγωγών έχουν τεθεί και οι παραγωγοί της Καβάλας οι οποίοι με επιστολή τους στον Δήμαρχο Δράμας δηλώνουν την αντίθεση τους.

Τα κύρια επιχειρήματα των παραγωγών για τη μη αλλαγή της ημέρας διεξαγωγής της Λαϊκής είναι η δυσφορία που θα προκληθεί στο καταναλωτικό κοινό και κυρίως η μεγάλη οικονομική ζημιά σε πολλούς παραγωγούς, που την ημέρα του Σαββάτου συμμετέχουν σε άλλες λαϊκές αγορές.