Ενδιαφέροντα

Δράμα: Πλήθος κόσμου στην έναρξη του 3ου Γαστρονομικού Φεστιβάλ (φωτό – video)

Το απόγευμα της Παρασκευής 20 Σεπτεμβρίου ξεκίνησε το 3ο Γαστρονομικό Φεστιβάλ στο Δημοτικό κήπο της Δράμας, όπου για τρεις ημέρες οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να γευτούν και να γνωρίσουν εδέσματα και γεύσεις του τόπου μας.

Φέτος στο 3ο γαστρονομικό φεστιβάλ, την τιμητική τους έχουν τα μανιτάρια και όλο το τριήμερο, το πρόγραμμα περιλαμβάνει κυρίως μαγειρέματα από διάφορους σεφ, με στόχο την ανάδειξη και προβολή των τοπικών προϊόντων και της πλούσιας γαστρονομίας της Δράμας.

Επίσης εκπρόσωποι συλλόγων από χωριά του νομού, μαγειρεύουν τοπικά εδέσματα που ίσως είναι άγνωστα σε κάποιους.

Σε όλες τις μαγειρικές βέβαια που θα πραγματοποιηθούν, το μανιτάρι θα είναι το κυρίως υλικό που θα χρησιμοποιείται παντού, αφού φέτος το φεστιβάλ είναι αφιερωμένο σ’αυτο.

Η πρώτη μέρα ξεκίνησε με πολύ ενθουσιασμό και πολύ ωραία διάθεση από όλους τους συνδιοργανωτές και έτσι ο κόσμος που κατέκλυσε το Δημοτικό κήπο, έφυγε με τις καλύτερες εντυπώσεις.

Το προγραμμα περιελάμβανε μανιταρομαγειρέματα με τους σεφ Παναγιώτη Γρηγοριάδη, Φώτη Παρασκευαΐδη και Γιώργο Κουλούρη.

Από νωρίς το απόγευμα στην κεντρική σκηνή πήραν μπρος οι κατσαρόλες και τα τηγάνια και οι σεφ μαγειρεύοντας εξηγούσαν στον κόσμο και τον τρόπο μαγειρέματος του κάθε φαγητού, μυστικά και τακτικές, για το καλύτερο αποτέλεσμα. Επίσης πρόσφεραν μεγάλη ποσότητα φαγητου δωρεάν στον κόσμο που παραβρέθηκε στο σημείο.

Στις 21:15 ανέβηκαν στη σκηνή για ένα συντομο χαιρετισμό, όλοι οι εκπρόσωποι των συνδιοργανωτών και φορέων του φεστιβάλ

Όλοι όμως περίμεναν ως το βράδυ για να διασκεδάσουν παρέα με τους Κοza Mostra οι οποίοι ανέβασαν το κέφι στα ύψη ερμηνεύοντας τραγούδια μεχρι αργά τη νύχτα.

Ρεπορτάζ-Φωτογραφίες: Κωνσταντίνος Ζώνκε