Ενδιαφέροντα

1ο Φεστιβάλ Ρομποτικής Δράμας

Το πρωί του Σαββάτου 21 Σπτεμβρίου πραγματοποιήθηκε για πρώτη φορά στη Δράμα, το 1ο Φεστιβάλ Ρομποτικής Δράμας – DRAMATEC. Διοργανωτής ήταν ο Σύλλογος Εκπαιδευτικής Ρομποτικής ROBOTEK Δράμας, σε συνεργασία με την Περιφερειακή Ενότητα Δράμας, τον Δήμο Δράμας και το Κέντρο Κοινότητας & Παράρτημα Ρομά.

 

Το DramaTec περιελάμβανε έξι καινοτόμα εργαστήρια τεχνολογίας, ενώ έγινε και παρουσίαση της νέας σεζόν του FIRST® LEGO® League SUBMERGED.

Στο φεστιβάλ συμμετείχαν παιδιά ηλικίας 5-16 ετών, καθώς και ενήλικες, με στόχο την προώθηση της τεχνολογίας και της καινοτομίας στην τοπική κοινωνία. Μέσα από τη ρομποτική και τις επιστήμες, οι συμμετέχοντες καλλιεργούν δεξιότητες κριτικής σκέψης, επίλυσης προβλημάτων και συνεργασίας.

Η είσοδος ήταν ελεύθερη και το φεστιβάλ ήταν μια ευκαιρία για όλους να γνωρίσουν την τεχνολογία από κοντά και να συμμετέχουν σε δραστηριότητες που προωθούν τη συνεργασία και τη δημιουργικότητα.

Η ρομποτική είναι κάτι που τα παιδιά πλέον το βλέπουν και σαν παιχνίδι. Κάτι διασκεδαστικό, αλλά και κατι επιμορφωτικό που σιγά σιγά το ανακαλύπτουν τόσο τα παιδιά, όσο και οι γονείς και η ενασχόληση μικρών και μεγάλων με τη ρομποτική ολοένα και μεγαλώνει, όπως και το ενδιαφέρον που υπάρχει γύρω από αυτήν.

Αυτο το αποδεικνύουν οι εγγραφές που γίνονται καθημερινά στις σχολές για τη νέα σεζόν, αλλά και οι διακρίσεις πολλών παιδιών από τη Δράμα που έχουν συμμετάσχει σε πανελλήνιους αλλά και σε παγκόσμιους διαγωνισμούς.

Τα παιδιά εντυπωσιασμένα και με χαρά πέρασαν αυτό το ευχάριστο πρωινό του Σαββάτου στην περιοχή της ανάπλασης, και έδωσαν ραντεβού στις αίθουσες που για αρκετά από αυτά θα είναι φέτος η πρώτη τους χρονιά στη ρομποτική.