Υγεία

Με αναστολή λειτουργίας απειλείται η Παθολογική κλινική του Νοσοκομείου Δράμας

Με αναστολή λειτουργίας απειλείται πλέον η Παθολογική κλινική του Νοσοκομείου Δράμας, λόγω έλλειψης γιατρών.

Η κατάσταση είναι οριακή ενώ η Διευθύντρια της κλινικής με επιστολή της στις προϊστάμενες αρχές, προτείνει είτε την προσωρινή αναστολή λειτουργίας της είτε την εφημέρευση της, μόνο τρείς ημέρες της εβδομάδας και τις υπόλοιπες ημέρες οι ασθενείς να πηγαίνουν σε όμορα νοσοκομεία.

Όπως ανέφερε σε συνέντευξη του στον ALPHA NEWS 95,5 ο Πρόεδρος των εργαζομένων στο νοσοκομείο Γιάννης Παπαδόπουλος, η κίνηση αυτή της Διευθύντριας έγινε εξαιτίας της αγωνίας της για το μέλλον της κλινικής λόγω της εξαιρετικά πιεστικής κατάστασης που αντιμετωπίζει η ίδια και μία ακόμη γιατρός που βρίσκεται ήδη σε διαδικασία παραίτησης.

Η κλινική δεν μπορεί πλέον να λειτουργήσει με ασφάλεια και χωρίς προβλήματα, με τις δύο μόνιμες γιατρούς μόνο και όσους έρχονται από άλλα νοσοκομεία της περιφέρειας προκειμένου να καλύψουν τα κενά.

Άμεση προκήρυξη και των 9 θέσεων γιατρών

Ο κ. Παπαδόπουλος ανέφερε ότι το σωματείο προτείνει την άμεση προκήρυξη και των 9 θέσεων γιατρών στην παθολογική κλινική υπό την προϋπόθεση όμως να μην γίνει η προκήρυξη μαζί με άλλες προκηρύξεις ίδιων ειδικοτήτων σε άλλα νοσοκομεία που ίσως η εργασία σε αυτά να υφίσταται με δελεαστικότερους όρους και προϋποθέσεις.

Όπως είπε, οι γιατροί σε αυτές τις περιπτώσεις προτιμούν να ζητήσουν θέσεις ή να προσληφθούν σε νοσοκομεία, που η λειτουργία τους είναι πολύ καλύτερη από την λειτουργία του νοσοκομείου Δράμας.

Παραδέχτηκε φυσικά ότι αυτό μπορεί να επιτευχθεί μόνο με πολιτική παρέμβαση.

Παρακολουθείστε παρακάτω την συνέντευξη του Γιάννη Παπαδόπουλου στον ALPHA NEWS 95,5

https://www.facebook.com/alphanewsfm/videos/941296247769786