Πολιτική

Δημοτικό Συμβούλιο Δράμας: Αναμόρφωση προϋπολογισμού, γήπεδο Δόξας και … σχολεία

Με τις ψήφους των δημοτικών συμβούλων της δημοτικής αρχής «πέρασε» το θέμα της αναμόρφωσης του προϋπολογισμού στον Δήμο Δράμας, στην συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου το απόγευμα της Τρίτης 24 Σεπτεμβρίου.

Οι αντιπολιτεύσεις καταψήφισαν το συγκεκριμένο θέμα, με το επιχείρημα ότι η θέση τους αυτή είναι απόρροια της πολιτικής τους στάσης και της ήδη εκφρασμένης αντίθεσης τους, στον αρχικό προϋπολογισμό του Δήμου Δράμας.

Ο εισηγητής του θέματος αντιδήμαρχος Οικονομικών Γιάννης Τσακίρης, ανέφερε ότι ήταν μια επίπονη αλλά αναγκαία διαδικασία, η οποία στοχεύει στην καλύτερη αξιοποίηση των χρημάτων που ο Δήμος Δράμας διαθέτει, στην κατεύθυνση υλοποίησης περισσότερων έργων και δράσεων.

Ο αντιδήμαρχος Οικονομικών του Δήμου Δράμας Γιάννης Τσακίρης

Ουσιαστικά πρόκειται – στο μεγαλύτερο μέρος της αναμόρφωσης – για μεταφορά χρημάτων από ανενεργούς κωδικούς ή από έργα και δράσεις που δεν προχώρησαν μέχρι στιγμής, σε άλλες δράσεις που είναι ώριμες και μπορούν να υλοποιηθούν μέχρι το τέλος της χρονιάς.

Αυτό φυσικά δεν σημαίνει πως οι δράσεις από  τις οποίες μεταφέρονται τα χρήματα, θα καταργηθούν ή δεν θα γίνουν.

Θα υλοποιηθούν με το νέο προϋπολογισμό, τη νέα χρονιά, όταν είναι καλύτερα προετοιμασμένες και ίσως με μεγαλύτερα κονδύλια.

Από την πλευρά του επικεφαλής της παράταξης «Πόλη και Ζωή» Μιχάλη Μλεκάνη εκφράστηκε η άποψη ότι έπρεπε να υπάρξει παράλληλα και αναμόρφωση του προγράμματος εκτελεστέων έργων ενώ ο πρώην Δήμαρχος Χριστόδουλος Μαμσάκος ανέφερε στον εισηγητή του θέματος, ότι θα έπρεπε να δοθεί μεγαλύτερο χρονικό περιθώριο προς τους δημοτικούς συμβούλους, να μελετήσουν το θέμα.

Επταμελής επιτροπή για το γήπεδο της Δόξας

Μεταξύ των θεμάτων που συζητήθηκαν στο δημοτικό συμβούλιο Δράμας ήταν το αίτημα της Δόξας για την παραχώρηση του γηπέδου κατά χρήση στον Δήμο Δράμας, δια της υπογραφής συμβάσεως χρησιδανείου, με εισηγητή τον πρώην Δήμαρχο Δράμας Θωμά Μαργαρίτη.

Το Δημοτικό Συμβούλιο αποφάσισε την σύσταση επταμελούς επιτροπής(τέσσερις δημοτικοί σύμβουλοι της δημοτικής αρχής και τρεις των αντιπολιτεύσεων) προκειμένου να επεξεργαστεί το αίτημα και όλες τις παραμέτρους του, πριν την συζήτησή του στο σώμα.

Ο δημοτικός σύμβουλος της παράταξης “Πόλη και Ζωή” Χρήστος Μπακόπουλος
Ο Δήμαρχος Δράμας Γιώργος Παπαδόπουλος

Αντίδραση του Δημάρχου Δράμας στην αναφορά Μπακόπουλου

Την έντονη αντίδραση του Δημάρχου Δράμας Γιώργου Παπαδόπουλου προκάλεσε αναφορά του δημοτικού συμβούλου της Πόλης και Ζωής κ. Χρήστου Μπακόπουλου ότι του μεταφέρθηκε η πληροφορία πως σε σχολεία της Δράμας ζητούν από τις οικογένειες των μαθητών να πάνε γραφική ύλη και υλικά καθαριότητας.

Ο κ. Παπαδόπουλος είπε στον κ. Μπακόπουλο να γίνει απολύτως συγκεκριμένος, δεδομένου ότι ο Δήμος έχει μεριμνήσει για τις ανάγκες αυτές των σχολείων.

Του ζήτησε να αναφέρει συγκεκριμένα σε ποια σχολεία συμβαίνει αυτό, για να παρέμβει άμεσα, ειδάλλως δεν μπορεί το δημοτικό συμβούλιο να συζητά ένα θέμα το οποίο βασίζεται σε φήμες και ανεπιβεβαίωτες καταγγελίες.