Πολιτική

Γιώργος Βογιατζής: Δεν είπαμε ότι έβαλαν λεφτά στην τσέπη τους – Απλά τα κάνανε «μαντάρα»

Απαντήσεις στην επικεφαλής της αντιπολίτευσης Κυριακή Παπαζώτου έδωσε ο Δήμαρχος Δοξάτου Γιώργος Βογιατζής μέσα από την συνέντευξη του στον ALPHA NEWS 95,5.

«Μέσα σε μία χρονιά – όπως σημείωσε ο κ. Βογιατζής – οι καταθέσεις του Δήμου Δοξάτου μειώθηκαν κατά 560.000 περίπου ενώ αυξήθηκαν οι βραχυπρόθεσμες υποχρεώσεις από 400.000 στο 1.200.000. Στα καθαρά αποτελέσματα χρήσης παρουσιάζεται έλλειμα 127.900.

Στους ισολογισμούς όταν υπάρχει αρνητικό αποτέλεσμα, μιλάμε για έλλειμα. Αυτή είναι η ορολογία. Διεθνώς έτσι λέγεται».

Κανείς δεν ισχυρίστηκε οτι βάλαν λεφτά στην τσέπη τους

Ο κ. Βογιατζής ανέφερε σαφώς ότι τόσο ο ίδιος όσο και κανένα στέλεχος της Δημοτικής Αρχής δεν ισχυρίστηκε πως στελέχη της προηγούμενης διοίκησης του Δήμου πήραν χρήματα και τα έβαλαν στην τσέπη τους.

«Αυτά είναι παιδικά πράγματα» είπε ο Δήμαρχος Δοξάτου και ανέφερε ότι η κατηγορία είναι καθαρά πολιτική και αφορά σε μη συνετή διαχείριση των οικονομικών του Δήμου Δοξάτου την περίοδο του 2023.

Τα κάνανε μαντάρα – αχρείαστα έξοδα λόγω εκλογών

«Τα κάνανε μαντάρα, δεν είχαν καμία σχέση με ορθολογική διαχείριση. Η διαχείριση τους αυτή μείωσε την οικονομική δυνατότητα του Δήμου κατά ένα εκατομμύριο ευρώ» σημείωσε ο κ. Βογιατζής και τόνισε ότι αυτό ήταν προϊόν των εκλογών.

Όπως ισχυρίστηκε, η προηγούμενη διοίκηση προχώρησε σε αχρείαστα έξοδα λόγω εκλογών.

«Αν σε μια επιχείρηση παρουσιάζονταν στους μετόχους αυτά τα στοιχεία του ισολογισμού, να είστε σίγουροι ότι οι μέτοχοι θα προχωρούσαν σε αλλαγή της διοίκησης»

Η κακοδιαχείριση δεν είναι ποινικό αδίκημα

Όσο δε για το αν θα απευθυνθεί στην εισαγγελία τόνισε ότι η κακοδιαχείριση δεν είναι ποινικό αδίκημα αλλά αν διαπιστωθεί κάτι τέτοιο, σίγουρα θα ζητήσει την παρέμβαση εισαγγελέα.

«Η κα Παπαζώτου ισχυρίζεται ότι άφησε στο ταμείο 2.500.000 ευρώ με υποχρεώσεις 1.200.000 ευρώ.

Εμείς της λέμε ότι η προηγούμενη χρονιά ξεκίνησε με 3.200.000 καταθέσεις και μόλις 400.000 ευρώ υποχρεώσεις. Βάλτε κάτω τα νούμερα και βγάλτε τα συμπεράσματα σας.

Η κα Παπαζώτου αναφέρει ότι ο Δήμος Δοξάτου μπορεί να καλύψει 4 φορές τις υποχρεώσεις του.

Ναι, αλλά το 2022 μπορούσε να καλύψει 26 φορές τις υποχρεώσεις του. Αυτά είναι τα στοιχεία, αυτά είναι τα νούμερα τα οποία κατατίθενται στην έκθεση του ορκωτού λογιστή και δεν είναι δικές μας υποθέσεις» είπε ο κ. Βογιατζής

Ακούστε παρακάτω την συνέντευξη του Δημάρχου Δοξάτου Γιώργου Βογιατζή στον ALPHA NEWS 95,5