Σχέδιο ανάπτυξης των αναγκαίων Υποδομών για την Δράμα παρέδωσε στον Υπουργό Ανάπτυξης & Επενδύσεων Άδωνι Γεωργιάδη, ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Δράμας, Στέφανος Γεωργιάδης στο πλαίσιο συνάντησης που είχε μαζί
Στην σὐσκεψη με τον υπουργό συμμετείχαν ακόμη οι πρόεδρο των Επιμελητηρίων Πέλλας, Ιορδάνης Τσώτσος, και Πιερίας, Ηλίας Χατζηχριστοδούλου, οι οποίοι είναι και μέλη της διοίκησης της ΚΕΕΕ.
Κατά την διάρκεια της σύσκεψης, ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Δράμας έθεσε ζητήματα που αφορούν τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, τον επιμελητηριακό θεσμό αλλά και αναγκαίες αναπτυξιακές παρεμβάσεις σε επίπεδο ΠΕ Δράμας.
Στις κατευθύνσεις αυτές παρέδωσε στον Υπουργό υπομνήματα θέσεων και προτάσεων του Επιμελητηρίου Δράμας, συνοδευόμενα από αντίστοιχη επικαιροποιημένη μελέτη οικονομικών και κοινωνικών δεικτών της ΠΕ Δράμας.
Στα υπομνήματα συμπεριλαμβάνεται και το σχέδιο ανάπτυξης των αναγκαίων Υποδομών για την περιοχή, το οποίο προωθεί το Επιμελητήριο σε όλα τα συναρμόδια υπουργεία.
Ο Υπουργός κ. Άδωνις Γεωργιάδης μετά τη συνάντηση δήλωσε:
«Είμαι φανατικά υπέρ του επιμελητηριακού θεσμού. Ως μικρομεσαίος επιχειρηματίας γνωρίζω ότι η μικρομεσαία επιχείρηση στην Ελλάδα δεν θα είχε επιβιώσει, ιδιαίτερα την εποχή της κρίσης, χωρίς άξιους ανθρώπους που διαθέτουν τον προσωπικό τους χρόνο στα επιμελητήρια για να μπορέσουν να βοηθήσουν και τους εαυτούς τους αλλά και τους συναδέλφους τους. Άρα, στο πρόσωπό μου τα επιμελητήρια θα έχουν πάντα ένα φίλο και ένα σύμμαχο.
Χάρηκα γιατί εκτός των θεμιτών αιτημάτων για τον τρόπο λειτουργίας των επιμελητηρίων κάναμε μια διεξοδική συζήτηση για το νούμερο ένα πρόβλημα του ελληνικού εμπορίου που είναι το παραεμπόριο. Αν δεν αντιμετωπιστεί ο αθέμιτος ανταγωνισμός, θα καταστρέψει όπως καταστρέφει ήδη χιλιάδες τίμιους Έλληνες επαγγελματίες. Και διαβεβαιώ τους προέδρους ότι θα είμαι στο πλάι τους σε αυτή τη μάχη.
Είναι ιδιαίτερη χαρά που συνάντησα τους προέδρους της Μακεδονίας, διότι πράγματι η Ελλάδα χρωστάει στη Μακεδονία ένα ιδιαίτερο ενδιαφέρον. Η Μακεδονία έχει πληγεί διότι λόγω της γειτνιάσεως με χώρες που έχουν εξαιρετικά χαμηλούς φορολογικούς συντελεστές, έχει αθέμιτο ανταγωνισμό από αυτές τις χώρες. Είναι ένα ζήτημα το οποίο θα πρέπει να απασχολήσει την Κυβέρνηση κεντρικά για το πώς θα σχεδιάσουμε τις πολιτικές εκείνες που θα επουλώσουν και θα θεραπεύσουν αυτή την πληγή».
Από την πλευρά του, ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Δράμας, κ. Γεωργιάδης είπε:
«Τα Επιμελητήρια έχουν πάντα δυνατότητες συνεργασίας με αυτό το Υπουργείο, αλλά ειδικά με τον κ. Άδωνι Γεωργιάδη νομίζω ότι τα πράγματα θα είναι πολύ καλύτερα. Έχουμε ανταλλάξει απόψεις πάνω σε βασικά ζητήματα που απασχολούν τόσο την επιμελητηριακή κοινότητα αλλά κυρίως τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις για αυτό παραδόθηκαν και ανάλογες προτάσεις. Θεωρώ ότι είμαστε σε μια πολύ σωστή κατεύθυνση αντιμετώπισης των κρίσιμων ζητημάτων με ταχύτητα και αξιοπιστία. Σε κάθε περίπτωση η βόρεια Ελλάδα πρέπει να προσεχθεί και αυτό ειπώθηκε και ήταν συνολικό».
Τέλος ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Δράμας προσκάλεσε τον Υπουργό να επισκεφθεί την Δράμα και το Επιμελητήριο, δοθείσης ευκαιρίας, ώστε να δει από κοντά τις παραγωγικές επιχειρήσεις και τους επαγγελματικούς φορείς.
Αντίστοιχα οι Πρόεδροι των Επιμελητηρίων Πέλλας και Πιερίας τοποθετήθηκαν για κρίσιμα ζητήματα της επιχειρηματικότητας και των περιοχών τους.