Ενδιαφέροντα

Project για Εθνικό Στάδιο Δράμας: Στο έλεος του Θεού ή μιας ανίκανης δημοτικής αρχής;

Το θέμα του δημοτικού σταδίου Δράμας και των κλειστών θυρών του για δεκάδες αθλητές και αθλήτριες της Δράμας από τον προηγούμενο Σεπτέμβριο, θίγει με ανακοίνωση της, η δημοτική παράταξη«Project για τη Δράμα».

 Η ανακοίνωση της παράταξης

Εδώ και 7 μήνες είμαστε θεατές της προχειρότητας με την οποία λειτουργεί η Δημοτική αρχή, καθώς το Εθνικό στάδιο είναι στην ουσία κλειστό από το Σεπτέμβριο 2021, μετά την αφαίρεση του τάπητα (ταρτάν) στίβου, προκειμένου να αντικατασταθεί με νέο.

Κατά τον Σεπτέμβριο 2021 λοιπόν, η Δημοτική αρχή υποσχέθηκε ότι το Εθνικό στάδιο θα ολοκληρωθεί και θα είναι έτοιμο προς λειτουργία μέχρι το μήνα Δεκέμβριο 2021, κάτι που προφανώς αποδείχθηκε ψευδές.

Αποτέλεσμα αυτής της  ανεκπλήρωτης υπόσχεσης και της πλήρους απραξίας των αρμοδίων είναι:

α) Εκατοντάδες παιδιά και έφηβοι που ανήκουν σε διάφορους τοπικούς συλλόγους να μην μπορούν να γυμναστούν και να περιφέρονται κατ ’ανάγκη από γήπεδο σε γήπεδο, γειτονικά της Δράμας, ώστε να αθληθούν.

β) Πολλά από τα παιδιά και εφήβους να αναγκαστούν να διακόψουν τις προπονήσεις στίβου, λόγω της έλλειψης βασικού χώρου εκγύμνασης,

γ) Οι ενήλικοι αθλητές- δρομείς της Δράμας, σε μία περίοδο που το δρομικό κίνημα ολοένα και αναπτύσσεται, να αναγκάζονται, παρά τις πιέσεις της καθημερινότητας,  να καταφεύγουν σε όμορα γήπεδα ώστε να προπονηθούν επαρκώς,

δ) Ο χώρος του Εθνικού σταδίου να μαραζώνει εγκαταλελειμμένος, γεμάτος μπάζα και παρατημένα στρώματα και λοιπό εξοπλισμό, όλα έρμαια στα καιρικά φαινόμενα.

ε) Οι μαθητές της Γ’ Λυκείου – υποψήφιοι στις Πανελλαδικές εξετάσεις για είσοδο σε σχολές που απαιτούν και αθλητική δοκιμασία, διακυβεύουν στην κυριολεξία το μέλλον τους, αφού η απόδοσή τους εξαρτάται αποκλειστικά από την προετοιμασία και προπόνηση που εν προκειμένω δεν μπορούν να πραγματοποιήσουν.

Σε όλη αυτή την τραγική κατάσταση προστίθεται η ταυτόχρονη ΜΗ λειτουργία του κολυμβητηρίου Δράμας. Κι όλα αυτά σε μία περίοδο που γειτονικοί Δήμοι, ακόμα και με μικρότερο πληθυσμό και προϋπολογισμό, εξελίσσονται με αξιέπαινους ρυθμούς,  όπως για παράδειγμα ο Δήμος Ελευθερούπολης, ο οποίος ετοιμάζει και 2ο στάδιο με ταρτάν 8 διαδρόμων, όπου θα μπορεί να φιλοξενήσει ακόμα και αγώνες Πανελλήνιας εμβέλειας!

Πολλά από τα παραπάνω θα μπορούσαν να είχαν αποφευχθεί αν το Εθνικό στάδιο είχε διακόψει τη λειτουργία του κατά το μήνα Μάρτιο αντί για το Σεπτέμβριο. Κι αυτό διότι κατά το Μάρτιο οι συνθήκες καιρού θα ήταν ευνοϊκότερες ώστε οι εργασίες αποκατάστασης του σταδίου να αρχίσουν άμεσα και να ολοκληρωθούν  σε εύλογο  χρόνο, προκειμένου τελικά το ανακαινισμένο πλέον στάδιο να ανοίξει τις πύλες του και να υποδεχτεί τους πολίτες της Δράμας.