Ενδιαφέροντα

Tο Ντοκιμαντέρ «Το Mobile School Ταξιδεύει» στο Γυμνάσιο Αρρένων Δράμας

Σήμερα Τετάρτη 4 Σεπτεμβρίου στο Γυμνάσιο Αρρένων στις 20:30 το βράδυ προβλήθηκε το ντοκιμαντέρ «Το Mobile School Ταξιδεύει» στο πλαίσιο του 47ου Φεστιβάλ Δράμας.

 

Το ντοκιμαντέρ είναι μια παραγωγή της Ένωσης Κυριών Δράμας που αφηγείται τη ζωή των παιδιών Ρομά τα οποία ζουν στον καταυλισμό Φιλίππου Δράμας και εργάζονται στους δρόμους.

Γυρίστηκε κατά η διάρκεια του εκπαιδευτικού έργου «Mobile School Travels» που υλοποιήθηκε στο πλαίσιο του προγράμματος Active Citizens Fund, με φορέα υλοποίησης την Ένωση Κυριών Δράμας-Σ.Α.Φ.

Βασικοί στόχοι του έργου «Mobile School-Κινητό Σχολείο», είναι η εξάλειψη της σχολικής διαρροής και του αναλφαβητισμού, η ενθάρρυνση της συμμετοχής των παιδιών Ρομά σε εκπαιδευτικές δράσεις και η ενδυνάμωση της αυτοεκτίμηση τους, στόχοι που συντελούν στη ψυχο-κοινωνική τους αναπτέρωση και την απόκτηση βασικών δεξιοτήτων.Με αυτές τις δράσεις ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης, με το παρόν ντοκιμαντέρ και κάθε μελλοντική προβολή του συγκεκριμένου έργου επιδιώκεται η ενημέρωση του κοινού σε θέματα ισότητας, διαφορετικότητας, ρατσισμού και ανθρωπίνων δικαιωμάτων.